Skip to Content Skip to Index Page
Heerlijke en eerlijke buurtmarkt Hof van Heer

Heerlijke en eerlijke buurtmarkt Hof van Heer

"Bij de Hof van Heer geloven we in de verbindende kracht van samenwerken in een tuin, het pure tuinieren. Weten en vooral ervaren hoe groente en fruit zich ontwikkelt van zaadje tot bord, om vervolgens de kennis en de plek open te stellen voor anderen. We zien een meerwaarde in een groenplaats dicht bij de stad, vlakbij de mensen én met een esthetische waarde. De idealen van permacultuur worden nagestreefd. Dit zijn: zorg voor de aarde, zorg voor de mens en eerlijk delen. Samen tuinieren, samen werken, samen oogsten, samen delen, samen leren en elkaar zodoende beter leren kennen is de missie.

We geven dit vorm door een ‘moestuin-plus’ waar veel te zien en beleven valt, waar jong en oud samenwerken, leren en waar een brede diversiteit aan groente en fruit wordt verbouwd. Een ontmoetingsplek in de buurt, die elke leeftijd aanspreekt en tot actie aanzet.” Dat is de sociale oogst van het groene buurtproject “Hof van Heer”. Buurt Tuinderij Hof van Heer is alle dagen van de week open voor een rondgang langs de groentetuintjes, het Fruit-Hof, de Kruidentuin, de hoogstam fruitbomen en het voedselbos in wording.

Diverse activiteiten vinden plaats voor kinderen, ouderen en onlangs is er een yoga club neergestreken. Een combinatie met een wandeling door het Kloosterpark Opveld is aan te bevelen. Interesse om mee te werken als vrijwilliger stuur dan een email naar hofvanheer@gmail.com. Elke zaterdagmiddag is er de buurtmarkt "Hof-Makerij" van 13-16 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...