Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Open tuin

Actief & Buiten

In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park heeft meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e-eeuwse kasteel. Naast de prachtige flora en fauna is er volop plezier voor de hele familie! Ga met de kids op speurtocht, bezoek een van onze magische evenementen, wandel op de begaande paden óf net erbuiten en kom tot rust in een van onze horeca gelegenheden.

Kasteeltuinen Arcen is in 2016, 2017 én 2018 door Land van ANWB uitgeroepen tot het Leukste uitje van Limburg!

Op een wandeling door het park kan genoten worden van geur en kleur in de tuinen, van de vele vijverpartijen en de prachtige uitzichten. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring en varieert in grootte en stijl. Het barokke Rosarium is met 10 gethematiseerde rozenkamers en meer dan 8.000 rozenstruiken het paradepaardje van het park. De subtropische kas Casa Verde is beplant met o.a. vijgenbomen, palmen en cactussen. Slenterend door het Bamboebos en de Oosterse Watertuin waan je je in Zuidoost Azië. Er zijn ook kleinere gethematiseerde tuinen zoals de Italiaanse tuin, de Japanse tuin of de Moes- & Groentetuin. In de schaduw van het Kasteel bevindt zich de Rododendrontuin met een prachtige collectie Rododendrons.

Het kasteel heeft een grootse uitstraling die terugvoert naar de 17e eeuw. Het huidige kasteel werd gebouwd op de restanten van het vorige Kasteel dat op haar beurt weer werd gebouwd op de restanten van het eerste Kasteel Huys den Kamp. De Bel-etage is historisch ingericht met meubelen en schilderijen, hier beleeft men de geschiedenis van Kasteel Arcen.

Voor Limburgers is gastvrijheid en lekker eten een vanzelfsprekendheid. In het park zijn dan ook verschillende restaurants, ieder met een terras met prachtig uitzicht.

De tuinen zijn dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top