Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Opleiding tot IVN-Natuurgids

Actief & Buiten

De IVN-afdelingen in de regio Midden Limburg starten 18 december 2019 met opleiding tot Natuurgidsen. De opleiding leidt op tot het landelijke erkende diploma IVN-Natuurgids en duurt anderhalf jaar. Zij bereiden je voor op een prachtige rol als ambassadeur van onze mooie maar kwetsbare Nederlandse natuur.

De opleiding omvat circa 30 binnenlessen en 20 buitenlessen. Binnen op de woensdagavond en buiten veelal op de zaterdagochtend. Daarnaast zul je ook zelf aan de slag gaan. Het is dus best een tijdsinvestering; maar wel een investering waar je je leven lang plezier van hebt. De opleiding sluit in juni 2021 af met de diploma-uitreiking.

De IVN Natuurgidsenopleiding is bedoeld voor mensen die zich actief in willen zetten binnen het IVN. Tijdens de opleiding is er ook veel gelegenheid om te oefenen in educatieve vaardigheden. Aan de orde komen o.a. kennis en inzicht van de natuur in al haar facetten, ecologie en duurzaamheid, landschap en geologie en nog veel meer.

Op woensdag 11 september is er in het IVN gebouw in Helden een informatiebijeenkomst gepland waar je meer informatie kunt krijgt. Maar je kunt altijd mailen met: NGO2020.2021@gmail.com.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...