Skip to Content Skip to Index Page
Edelhertenbronstexcursie

Edelhertenbronstexcursie

Als het najaar nadert, worden de edelherten bronstig. Dit is altijd een geweldig spektakel met burlende edelherten die vechten om de vrouwtjes. Je kunt dit zelf komen aanschouwen tijdens één van de excursies onder leiding van een gids. 

Vanaf 14 september organiseert Stichting het Limburgs Landschap bijna dagelijks edelhertenexcursies naar het Weerterbos. U dient zich hiervoor aan te melden via de website: www.limburgs-landschap.nl/activiteit/avondexcursie-edelherten-in-het-weerterbos. Deze Koningen van het Woud worden de komende weken bronstig en dat laten ze blijken. Jij kunt getuige zijn van dit spectaculaire schouwspel.

Omdat op de wildtoren niet voldoende afstand kunnen garanderen, zal vanwege corona de wildtoren tijdens de edelhertenbronst worden afgesloten voor het publiek. De wandelroutes blijven wel gewoon open.

Tot 5 oktober worden bijna dagelijks excursies georganiseerd om dit indrukwekkende schouwspel van de bronst met burlende edelherten te bekijken. Door de week worden avondexcursies georganiseerd en in het weekend ook in de vroege ochtend. De excursies worden begeleid door ervaren gidsen. Het resultaat van dit alles kunt u overigens het komende voorjaar aanschouwen, wanneer de jonge kalfjes worden geboren.

Vanaf maandag 14 september vinden bijna dagelijks excursies plaats tot en met 5 oktober. U kunt een toegangsticket bestellen voor € 7,- per persoon [Beschermers van Het Limburgs Landschap krijgen korting] op www.limburgs-landschap.nl/kalender. Tijdens de excursie is voor personen met een toegangsticket de wildtoren o.l.v. de gids te bezoeken.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...