Skip to Content Skip to Index Page
Vlinders op de Sint-Pietersberg

Vlinders op de Sint-Pietersberg

Vlinders trekken zich niets aan van Corona en fladderen altijd al over de Sint Pietersberg. Vanaf 1 juli mogen de boswachters van Natuurmonumenten weer starten met het geven van excursies om bezoekers kennis te laten maken met de bijzonderheden van hun natuurgebieden. 

Samen met de boswachter kun je op zondag 19 juli tijdens een prachtige wandeling op zoek gaan naar de bijzondere vlinders op de mooiste plekjes van de Sint-Pietersberg. De wandeling, die aangepast is aan de richtlijnen van het RIVM, start om 14.00 uur bij de nieuwe startlocatie van Natuurmonumenten in Fort Sint Pieter. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Het programma is afgestemd op een volwassen publiek. Om deel te nemen moet je goed ter been zijn en stevige schoenen worden aangeraden.

De combinatie van warmte, de gunstige ligging van dit gebied en de samenstelling van de bodem zorgt voor een vlinderparadijs. Samen met de Vlaamse zustervereniging Natuurpunt zorgt Natuurmonumenten ervoor dat vlinders van het Vlaamse en Waalse deel van de berg hun leefgebied uitbreiden naar het Nederlandse deel.

Online reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk via de website van Natuurmonumenten, () of via de ledenservice van Natuurmonumenten (T 035-6559911). Ben je lid van Natuurmonumenten dan kost deelname € 7,-, ben je geen lid dan betaal je € 10,- p.p.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...