Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Heemtuin IVN Munstergeleen

Actief & Buiten

Hebt u al eens gewandeld in de zuidoostelijke hoek van onze gemeente? Daar kunt u in alle rust (autovrij!) uw hart ophalen aan glooiende akkers, holle wegen, monumentale bomen, oude zandgroeves, verlaten fruitboomgaarden, terwijl boven u de roep weerklinkt van de buizerd: “Pieuw, pieeuw, pieeeuw!”
Last but not least vindt u aan het Steingraafpad, een van die holle wegen – deze verandert bij veel regenval in een beek – de Heemtuin van IVN Munstergeleen, die een bezoek meer dan waard is. Ruim vijfentwintig biotopen en landschapselementen, op een klein areaal samengebracht (0,450 ha.), laten u de flora en het diverse aanzicht zien van het Limburgse landschap, elk seizoen weer. Daarom is viermaal per jaar een bezoek aan te bevelen.

De Heemtuin van IVN Munstergeleen, Steingraafpad, Windraak-Hondskerk wordt voor het wandelende publiek opengesteld op zondagen vanaf 24 maart tot en met 29 september, 11.00 – 16.00 uur. Het hele jaar door kunt er ook terecht op za.- en ma.-ochtend als vrijwilligers er onderhoud plegen.
Buiten die tijden kunt u voor groepen een afspraak maken met Els Rongen, tel.: 046 4514318.
De Heemtuin ligt aan de plaatselijke Steenuiltjesroute die begint bij de voormalige IJsboerderij Coumans op de Windraak en het Pieterpad voert erlangs.
Voor verdere en actuele info verwijzen wij naar de website: www.ivn.nl/afdeling/munstergeleen.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...