Skip to Content Skip to Index Page
Natuurwerkweekend

Natuurwerkweekend

Op het eind van de zomervakantie, lange zomeravonden, lekker zittend bij het kampvuur met een wijntje/biertje! Kom van vrijdag 28 t/m zondag 30 augustus een weekend lang lekker werken in natuurgebied Linnerheide van Limburgs Landschap. Natuurliefhebbers die graag de handen uit de mouwen te steken zijn van harte welkom!

We overnachten op een leuke bescheiden natuurkamping tegenover Linnerheide… Wie in de buurt woont en mee wilt helpen met dit bijzondere natuurwerk (maar gewoon thuis wilt eten en slapen) is ook van harte welkom! Leeftijd maakt niet uit! 

Deelnemers aan dit weekend gaan Amerikaanse eiken zagen om zonplekken te maken voor de zeldzame Kleine ijsvogelvlinder. Op de eerste activiteit aldaar vorig jaar zat hij gelijk op zo'n open plek. Er is te weinig variatie in dit bos; geen beheer zou verlies betekenen van deze mooie soort. Dit natuurwerken hier is heel hard nodig!

Natuurliefhebbers die het leuk vinden een handje te helpen zijn van harte welkom! Samen werken aan natuur en landschap! Natuurlijk houden wij ons op de camping en bij het natuurwerken aan de 1,5 m. richtlijn.

Zorg zelf voor een tent, werkkleding en de eigen spullen. Natuurlijk is er een 's avonds een spetterend kampvuur. Het IKL en Limburgs Landschap zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen, vlaai bij de koffie én soep. In totaal zijn er nu 23 deelnemers.

Meer informatie en aanmelden kan via email: marcmargriet@hetnet.nl of telefonisch: 06-22575748.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...