Skip to Content Skip to Index Page
De steenuil kan een handje hulp gebruiken

De steenuil kan een handje hulp gebruiken

Lezing over de steenuil, dit uiltje kan wel een handje hulp gebruiken. De steenuil, het kleinste uiltje van ons land, heeft het moeilijk. Kleine cultuurlandschappen, rommelige erven bij boerderijen, houtwallen, oude hoogstamboomgaarden en "bouwvallige" schuurtjes verdwijnen meer en meer. En dat zijn nu juist de biotopen waar een steenuil zich thuis voelt.
Doordat er steeds minder geschikte biotopen zijn, is het voor de uilen erg moeilijk geworden om geschikte broedgelegenheid te vinden, ook in Heerlen en omgeving. Daarom is het belangrijk dat we vervangende nestgelegenheid aanbieden door nestkasten te plaatsen, de steenuil is je dankbaar!
Geco Visscher, coördinator Steenuilenwerkgroep Limburg, zal vanavond het een en ander komen vertellen over hoe steenuilen leven en de bescherming van deze leuke vogel.
Met het geven van deze lezing willen wij proberen een aantal mensen enthousiast te maken om de steenuilen rondom Heerlen te gaan helpen. Dit is niet heel ingewikkeld, liefde voor de natuur is voldoende. De rest leert men door er mee bezig te zijn. Ook deelnemers die alleen kennis willen maken met dit uiltje zijn natuurlijk van harte welkom vanavond.
De lezing is voor iedereen vrij toegankelijk en gratis, een vrije gave is natuurlijk altijd welkom.
Het aantal deelnemers is beperkt, daarom is aanmelden verplicht via: ivnheerlen@gmail.com. Ook omdat we nog niet weten hoe de corona maatregelen er dan uitzien, zo kunnen we eventuele veranderingen doorgeven.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...