Skip to Content Skip to Index Page
Paarse pracht

Paarse pracht

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Op woensdag 10 augustus organiseert Het Limburgs Landschap een heidewandeling met als thema ’bloeiende heide’. De gidsen nemen u mee op een tocht van circa 2 uur. De excursie start om 13.30 uur vanaf Gasterij Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55, 5915 PS te Venlo. Gezien het karakter van de tocht worden stevige schoenen en een lange broek geadviseerd. Aanmelden is verplicht via www.limburgs-landschap.nl/kalender [vol=vol].

Op de Groote Heide komen drie verschillende heidesoorten voor, waaronder ook de zeldzame rode dopheide. De bloei en ook de bloeitijd van deze heidesoort is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden in het voorjaar en de zomer. Zo kon dit jaar al vroeg genoten worden van bloeiende, rode dopheide.

Heide staat ook onlosmakelijk verbonden met het dierenleven. De gidsen gaan op zoek naar de beestjes die bij de bestuiving van de heide een rol spelen. Hierbij zullen veel mensen gelijk aan bijen denken maar er zijn nog andere medespelers waar tijdens de wandeling naar wordt gezocht.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...