Skip to Content Skip to Index Page
Publieksexcursie Isabellegreend

Publieksexcursie Isabellegreend

Op vrijdagavond 26 mei organiseert Het Limburgs Landschap een publieksexcursie naar de Isabellegreend. Vertrek om 19.00 uur bij de kleine parkeerplaats aan de ingang van de Isabellegreend aan de Merummerbroekweg, 6049 CX Merum. Goed schoeisel en een verrekijker worden aanbevolen.

De Isabellegreend en de Ooldergreend zijn natuurgebieden rondom de Oolderplas ten zuiden van Roermond. De Isabellegreend bestaat vooral uit allerlei soorten grasland met verspreid liggende bosjes en waterpartijen.

Stroomdalgrasland
Honden kunnen tijdens deze publieksexcursie niet; op de Isabellegreend lopen het hele jaar Gallowayrunderen en Konikpaarden. Door die begrazing en de invloed van de Maas zijn hier stroomdalgraslanden ontstaan met karakteristieke plantengroei van onder andere agrimonie, knoopkruid en margriet. Deze ruige, maar gevarieerde vegetatie trekt op haar beurt weer vele insectensoorten aan en die zorgen voor een gevarieerde natuur. Ook de hier voorkomende bever is een aanwinst voor de natuur. Door in het wilgenstruweel weer open plekken te knagen, ontstaat eveneens variatie en dat heeft weer een duidelijke positieve invloed op de soortenrijkdom.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...