Skip to Content Skip to Index Page
Themarondleiding Grindwinning, een zegen of straf voor Stevensweert?

Themarondleiding Grindwinning, een zegen of straf voor Stevensweert?

Zondag 1 mei 2022 wordt er door get gidsenteam van de VVV Stevensweert een rondleiding georganiseerd met het thema Grindwinning, een zegen of straf voor Stevensweert?

De VVV-gids geeft antwoord op vragen zoals: Wat is nog zichtbaar van de grindwinning en wat heeft dit voor Stevensweert opgeleverd. Was het een straf of een zegen? Stevensweert ligt aan de hoofdstroom van de rivier de Maas en vormt samen met Ohé en Laak het 'Eiland in de Maas'. Een eiland dat door twee (voormalige) armen van de Maas wordt gevormd. Aanvankelijk werd een kleine groep landeigenaren en ontgrinders min of meer rijk van de grindwinning. Maar de laatste decennia is ook geld naar de toenmalige gemeenten Stevensweert/ Ohé en Laak gegaan. Dit geld werd geïnvesteerd in de leefomgeving van de dorpen. Onder andere de vrij toegankelijke reconstructie van de vestingwerken is met deze gelden bekostigd. Het Eiland in de Maas is daardoor voor bewoners en toeristen een formidabel pareltje geworden met een fantastische uitstraling!

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Afhankelijk van de dan geldende regels, is het mogelijk dat de wandeling niet doorgaat.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...