Skip to Content Skip to Index Page
Heerlen: een (te) gekke stad

Heerlen: een (te) gekke stad

Ontdek de stad Heerlen door nieuwe ogen met deze spannende route door de binnenstad. Misschien kom je wel op plekken waar je nog nooit bent geweest! Deze route is geschikt voor alle leeftijden. 

Voor alle thuisblijvers deze zomer is er nu een spannende route door Heerlen voor jonge en oude(re) mensen! Als je het aandurft, kun je de stad met nieuwe ogen gaan bekijken. Wie weet, misschien kom je wel op plekken waar je nog nooit bent geweest!

Kunstenaar Jan Rothuizen heeft in de vitrine van SCHUNCK een zwevende installatie gemaakt van lampionnen. Deze lampionnen zijn een visueel verslag van zijn wandelingen door Heerlen. Jan komt uit Amsterdam en was nog nooit in Heerlen geweest. Daarom bekeek hij de stad met heel andere ogen, dan dat je iedere week wel een keer in het centrum komt. Wat weet jij eigenlijk van de stad Heerlen? Weet jij wat voor betekenis achter bepaalde gebouwen of standbeelden zit? Met deze route kun je dat ontdekken.

Door de route samen met je gezin te lopen, bekijk je Heerlen een beetje door de ogen van Jan Rothuizen, maar ook door de ogen van het verleden, het heden en zelfs de toekomst! Vergeet hierbij zeker je eigen ogen niet; ga je dingen zien die je nog nooit hebt gezien? 

Praktische informatie

  • De route is bedoeld voor jonge en oud(ere) mensen samen. Bijvoorbeeld voor gezinnen en families. Ouders, grootouders en kinderen wordt gevraagd om samen te werken om de vragen die je onderweg tegen komt, te beantwoorden.
  • De route wordt in het boekje beschreven en duurt ongeveer 1,5 uur. Natuurlijk kun je op ieder moment pauzeren en later verder gaan.
  • Je kunt het boekje gratis ophalen aan de balie van het SCHUNCK Glaspaleis.

We wensen  je heel veel plezier en horen graag van je wat je ervan vindt!

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...