Skip to Content Skip to Index Page
Voettocht vanuit Noorbeek naar Loretokapel in Visé

Voettocht vanuit Noorbeek naar Loretokapel in Visé

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert op, maandag 29 mei (2e pinksterdag) a.s. een voettocht vanuit Noorbeek naar het bedevaartkapelletje van Onze Lieve Vrouw van Loreto, nabij het Waalse Maasstadje Visé.
Vertrekpunt is de Brigidakerk te Noorbeek, waar na aankomst van lijn 57 om 09.45 uur de pelgrimszegen wordt gegeven.
De wandeling van 12 kilometer gaat door de mooie Vlaamse Voerstreek en het Land van Herve, over landweggetjes, door bossen en weilanden.
Halverwege, bij de oude Steenboskapel te Voeren (België), zal een bezinning plaatsvinden.
Tegen 13.00 uur zullen de pelgrims Loreto bereiken, een kapelletje dat een herinnering is aan het huisje in Nazareth waar Maria en Jozef met hun kind Jezus woonden. Bij dit kapelletje is een korte bezinning ter afsluiting van de tocht.
Wie de 12 kilometer van de heenweg voldoende vindt, kan in Visé de pelgrimstocht beëindigen door, bijvoorbeeld per trein vanuit Visé naar Maastricht en dan vandaar uit met de bus (lijn 57) naar Noorbeek.
Degenen die te voet terug willen gaan dienen zich om 14.30 uur te verzamelen bij de Loretokapel. De terug wandeling gaat grotendeels via een andere, maar ongeveer even lange route. In 's-Gravenvoeren wordt een pauze gehouden.
Omstreeks 17.15 uur zal men dan terug zijn in Noorbeek.
Om mee te wandelen, is opgave vooraf niet nodig; Wel dient men zelf voldoende proviand en drank mee te nemen: onderweg zijn er op de heenweg geen horecagelegenheden!

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...