Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Ontdekkingstocht met de slotbewaarder van Kasteel Hoensbroek

Dagje Uit

De enthousiaste slotbewaarder ontvangt je op de kasteelbrug voor de grote poort die toegang geeft tot het slotgebouw. Hij heeft als enige de grote sleutel om deze poort te openen en doet dat samen met de bezoekers. Vervolgens gaan jullie op ontdekkingstocht door het kasteel. De slotbewaarder toont je de belangrijkste highlights en vertelt tal van leuke en spannende verhalen van en over de bewoners door de eeuwen heen. Je herleeft eeuwenoude verhalen en waant je voor heel even terug in de tijd.

Bezoekers zijn van harte welkom om aan te sluiten:

  • op woensdag, zaterdag en zondag om 13.00 uur in de periode van 10 juli t/m 18 augustus 2019.
  • op zaterdag 10 en woensdag 14 augustus begint de tour een uurtje later, om 14.00 uur.

Je bent ongeveer 30-45 minuten onderweg. Er kunnen maximaal dertig personen deelnemen aan de tour. Het is daarom aan te raden je interesse te melden bij binnenkomst bij de dagkassa. De toegang tot de show is inbegrepen in de reguliere entreeprijs van het kasteel.

Je kunt je toegangsticket(s) aan onze kassa kopen, maar ook heel gemakkelijk vooraf online. En wist je dat er voor gezinnen een speciaal familieticket is? Je betaalt voor 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 12 jaar: € 34,50 en een 3e en volgend kind: € 5,-.

Maar er is nog meer te doen deze zomer: Een zomer vol kasteelavonturen:

  • Roofvogelshow: in het prachtige decor van Kasteel Hoensbroek beleef je deze zomer hoe roofvogels rakelings over je heen vliegen en maak je kennis met de geschiedenis van de Valkerij. Geniet van vrije vluchten van roofvogels en uilen en krijgt uitleg van een ervaren valkenier.
    De roofvogeldemonstraties zijn op zaterdag 10 en woensdag 14 augustus 2019 steeds om 13.00 en 15.00 uur.
  • Ridders te Paard: weet je het nog? Riddertje spelen met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt? Deze zomer kun je die herinneringen ophalen bij Kasteel Hoensbroek en kunnen kinderen voor heel even zelf ridder worden! Ridders te Paard vindt plaats op het toernooiveld van Kasteel Hoensbroek op zaterdag 27 en zondag 28 juli, zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2019 steeds om 12.30 en 15.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...