Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Parels van Leudal

Dagje Uit

Op zaterdag 28 september a.s. organiseert Historisch Reisgenootschap Cliotravel de dagtocht Parels van Leudal. De verzorgde rondreis door de gemeente Leudal start om 9.00 uur vanaf de parkeerplaatsen bij het Bezoekerscentrum Leudal.

De oudste sporen van menselijke activiteiten in de gemeente Leudal gaan tot ver in de prehistorie terug. In de Romeinse tijd was dit gebied een uithoek van het grote keizerlijke imperium, waar een belangrijke weg van Tongeren naar Nijmegen doorheen liep. In de Middeleeuwen was Leudal een bestuurlijke lappendeken met graafschappen, heerlijkheden en vrijstaatjes. Deze situatie bleef bestaan tot aan het einde van de 18de eeuw, toen de Fransen het gebied bij Frankrijk inlijfden. Na de val van Napoleon werd Leudal opgenomen in de nieuwe Nederlandse provincie Limburg. Bij de Belgische scheiding in 1839 bleef dit deel van Limburg bij Nederland.

In deze tocht willen wij u graag laten kennismaken met de rijke historie van Leudal aan de hand van cultuur-historische objecten. Ieder item vertelt iets over een historische periode in Leudal en de wisselwerking tussen de grote historische ontwikkelingen en de weerslag in deze gemeente. Het zijn echte parels, vaak verstopt en waarvoor soms enige moeite nodig is om ze te ontdekken.

In de excursie zijn de rondrit met personenbus, koffie/ thee met vlaai, lunch, middagaperitiefje, gidsbegeleiding en documentatie inbegrepen. Maak kennis met de rijke historie van de gemeente Leudal en geef je op via de website of via het mobiele telefoonnummer 06-19675394.

Samen met de gemeente Leudal heeft Historisch Reisgenootschap Cliotravel van deze tocht de fietsroutekaart Parels van Leudal ontwikkeld. Deze is gratis te verkrijgen bij de toeristische punten in Leudal en op het gemeentehuis te Heythuysen.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...