Skip to Content Skip to Index Page
Bezoek Schuilkeldermuseum

Bezoek Schuilkeldermuseum

Het Schuilkeldermuseum bevindt zich op een plek waar ook daadwerkelijk werd geschuild en schuilervaringen zijn vastgelegd. In het museum vindt u in de vitrines herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Er zijn vrijwilligers aanwezig, die u de weg wijzen. Ga terug in de geschiedenis en maak mee hoe het geweest moet zijn in een schuilkelder wanneer er een ernstige dreiging was. Uniek is dat het museum verscholen ligt onder een woonwijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog groeven de bewoners ook via zelf gegraven gangen, onder in hun kelders of tuin, een weg naar beneden, naar de Schuilkelder. Lees en kijk naar hun verhalen op de website.
Momenteel is het gebruik van een schuilkelder weer actueel in het onrustige Europa.

De toegang is gratis
Volg de website in de loop van 2023 www.schuileninmaastricht.com

Als werkgroep zijn we altijd op zoek naar mensen die het echt hebben meegemaakt. Hebt u zelf voorwerpen, die herinneren aan de schuilkelders van Maastricht, of de tijd van Koude Oorlog en BB, breng ze dan op deze dagen eens mee.
Kinderen, die dat spannend vinden, moeten zeker de zaklamp meenemen!

Wandelboekje
Op zondag 19 maart 2023 zal de eerste keer zijn dat het museum weer open gaat. Dan kunt u ook ons pas uitgegeven wandelboekje kopen (€ 1,-- per stuk).
“IN HET DAGLICHT SCHUILT DE HERINNERING"
Een wandeling door Blauwdorp en Waldeckpark met foto's en een verhaal van toen en nu!

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...