Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Ontdek in Continium de wetenschapper en techneut in jezelf

Dagje Uit

Continium discovery center is een museum speciaal voor nieuwsgierige doeners. Knutsel bijvoorbeeld je eigen uitvinding in het Tinker Lab en ontdek in het museum welk effect wetenschap en techniek op jouw dagelijks leven hebben. Overal staan doe-stations voor je klaar zodat je zelf aan de slag kunt! Ga in de Explore Zone de strijd met robots aan en test je in het Science Lab of je een goede wetenschapper of techneut bent. Hier maak je toffe gadgets die je mee naar huis mag nemen.

Interactief doe- en ontdekmuseum

Je reis door Continium begint bij het ontstaan van de aarde. Stap in een van de gondels van het Time Warp Theater en vlieg in 360 graden door de tijd, vanaf de oerknal tot nu. Ben je weer in het heden? Dan kun je Continium verkennen! In het museum leer je alles over cultuur, wetenschap en techniek. Hoe werkten mensen vroeger in de mijnen? En welke lichaamsdelen kan de Robo-chirurg vervangen? Je kunt zelfs in het grootste brein ter wereld binnenstappen. Tof: Continium heeft een open depot. Deze Hall of Fame is de schatkamer van het museum en staat vol topstukken.

CSI: Continium

Naast alle leuke doe-stations en labs heeft het museum ook tijdelijke exposities. Tot en met 8 september 2019 is CSI: Continium te zien. In deze expositie help je mee de historische vondst van ijsmummie Ötzi te ontrafelen. Help professor Kees Koud met het forensisch onderzoek en doe met de nieuwslezer Lex Uiting verslag van het onderzoek. In vakanties en weekenden zijn er workshops en shows. Onderzoek stofjes, ontdek DNA en analyseer vingerafdrukken.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...