Skip to Content Skip to Index Page
De Japanse Tuin

De Japanse Tuin

De Japanse Tuin in Hasselt is de grootste van zijn soort in Europa, de plek bij uitstek om de Japanse cultuur ten volle te beleven. Oorspronkelijk zette een Japanse tuin aan tot meditatie en bezinning en dat is in Hasselt niet anders. Wie rust zoekt, kan hier een bankje vinden om naar de watervallen te luisteren, de koivissen te bezichtigen en voederen, te picknicken of rustig rond te wandelen en te genieten van het wisselende uitzicht. Soms kan je ook de vredesbel horen luiden. Sinds 2016 heeft de vredesbel een vaste plaats in de tuin. Daarbovenop zijn er elke maand ook tal van activiteiten die open staan voor het publiek.

De Japanse Tuin behoort tot de grootste toeristische trekpleisters van Limburg en zorgt er mede voor dat Limburg nog de meeste natuur van Vlaanderen aanbiedt en de meeste natuurtoeristen aantrekt. De hoofdmissie is de Japanse cultuur bekend maken in België en omstreken. De Japanse Tuin wil blijven innoveren en blijven toeristen aantrekken. De innovaties zijn al talrijk: het paviljoen is nog maar pas gebouwd en de vredesbel werd ingehuldigd in 2016. Daarnaast ook nog de nieuwe website van de Japanse Tuin die de reservaties moet vergemakkelijken en meer transparantie moet bieden.

De Symboliek in onze Tuin

De Japanse Tuin bevat veel symboliek. Om hierover alles te weten te komen, huur je best een gids in. Er kunnen gidsen in onze drie landstalen en in het Engels worden aangevraagd.

Kijk voor actuele openingstijden op de website van Japanse tuin Hasselt.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...