Skip to Content Skip to Index Page
Domein Pietersheim

Domein Pietersheim

Al meer dan 25 jaar is de kinderboerderij één van de leukste dagattracties in Belgisch Limburg. Bovendien is de kinderboerderij één van de lokale toegangspoorten van het Nationaal Park “Hoge Kempen” en biedt deze een combinatie van educatieve en recreatieve mogelijkheden.  De prachtige, houten speeltuin geeft speelruimte aan meer dan 300 kinderen.

Gezellig kuieren tussen de vele boerderijdieren… het is een belevenis voor elk kind. In de knuffelweide zijn er schaapjes en geiten die onder begeleiding voorzichtig geknuffeld mogen worden. Verder vind je op de kinderboerderij ook koeien, kippen, konijnen, eenden, ganzen, varkens, herten en ezels. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het Huis van Lotte & Giel, een kleinveestal voor konijnen en pluimvee. Meer dan 20 inheemse rassen kun je er bewonderen. Diverse infopanelen en interactieve spelen geven meer duiding. 

De speeltuin van de kinderboerderij werd volledig gerenoveerd. Diverse verouderde exemplaren werden afgebroken en vervangen door nieuwe  toestellen. Tijdens zonnige dagen is de waterpartij een ware uitnodiging voor lekker plensplezier. Ouders kunnen hun kinderen makkelijk gadeslaan vanop het ruime terras van café-restaurant Hoeve Pietersheim.

De speeltuin biedt speelplezier aan meer dan 300 kinderen. Geschikte leeftijd: van twee tot circa  tien jaar. De speeltuin is gedeeltelijk aangepast aan kinderen met een beperking. De activiteitentoren is verbonden  met drie andere speeltuigen via een loopvlak. Kinderen in een rolstoel kunnen dus hun eigen parcours tussen de diverse tuigen uitstippelen. Op zithoogte kunnen ze deelnemen aan gevarieerde spelletjes, aanwezig in de verschillende speeltuigen. Een zandbak is op zithoogte gemaakt zodat kinderen in een rolstoel makkelijk kunnen  aanschuiven. Integratie tussen kinderen zonder en met een beperking wordt hier bevorderd aangezien de speeltuigen voor beide doelgroepen ontwikkeld werden.

Een loopvlak doorkruist de gehele speeltuin zodat diverse speeltuigen makkelijk bereikbaar zijn voor kinderen in een rolstoel.

Openingsuren kinderboerderij & speeltuin

Iedere dag geopend van 9u00 tot 21u00
Kinderboerderij en speeltuin zijn gratis toegankelijk

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...