Skip to Content Skip to Index Page
Houthuizermolen

Houthuizermolen

Het rozendorp Lottum is niet compleet zonder zijn eigen molen: de Houthuizer Molen. Al sinds de middeleeuwen is Lottum in het bezit geweest van zowel een wind- als een watermolen. In oude boeken, die toentertijd bijgehouden werden om administratief het zogenaamde leenstelsel bij te houden, staat het Daelderhof beschreven. Het Daelderhof was een leen vallend onder de heren van Broekhuizen die op hun beurt vielen onder de hertog van Gelre die vervolgens op zijn beurt, in ieder geval op papier weer horig was aan de koning. Genoemd Daelderhof bevatte naast een boerderij, wat land, een watermolen en vermoedelijk ook de voorloper van de Houthuizer windmolen.

De Houthuizer Molen in Lottum is vanaf woensdag 3 juni weer open voor bezoekers. Voorzichtigheid blijft geboden. Bij een bezoek aan de molen zullen rondleiders en molenaars de bezoekers onder meer wijzen op de 1,5 meter regel. Ook zullen er voorlopig geen excursies worden gehouden en zullen er geen grote groepen toegelaten worden. Op iedere verdieping is plaats voor maximaal 4 personen. Dit alles om de veiligheid en de zorg om de gezondheid van bezoekers en vrijwilligers te kunnen waarborgen. En bij mooi weer is er ruim plek op het terras achter de molen waar men een mooi uitzicht heeft op het landschap en het natuurgebied Siebersbeek van het Limburgs Landschap.

Wie zin heeft voor een wandeling kan gebruik maken van de wandelroute Rondje om de molen door het fraaie natuurgebied.

In de winter (oktober t/m april) is de molen alleen op zaterdag open van 13.00-17.00 uur. In de zomer op woensdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur.

Bekijk voor actuele openingstijden de website van de Houthuizermolen.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...