Skip to Content Skip to Index Page
Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa. Hier kom je meer te weten over onder meer de geschiedenis en de bewoners door de jaren heen. In dit enorme slot komen avonturen uit verre verledens tot leven. Ontdek de prachtige balzaal. Beklim de Middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker. Volg de route in de kasteelbrochure of volg een spannende kasteelspeurtocht.

Kasteel Hoensbroek bestaat al zeven eeuwen. Het heeft allerlei functies gehad, waarvan een verdedigingsburcht en woonhuis de twee belangrijkste waren. Deze functies vind je terug in het museum, de huidige bestemming van het gebouw. Leer, lees, kijk en ontdek alles over de architectuur en de diverse bewoners: ridders, graven en markiezen.

Kasteel Hoensbroek heeft als enige kasteel in Nederland een lift en is grotendeels rolstoel toegankelijk. Ook is er een invalidenparkeerplaats op de gratis parkeerplaats, zo'n vijftig meter van de ingang. Er geldt een gereduceerd tarief voor bezoekers met een beperking en één begeleider. Alhoewel het kasteel een groot aantal trappen en treden kent, is het tegelijkertijd heel toegankelijk. Ben je moeilijk ter been of afhankelijk van een rollator? Speciaal voor jou is er een route uitgestippeld.

Bekijk voor actuele openingstijden en toegangsprijzen de website van Kasteel Hoensbroek.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...