Skip to Content Skip to Index Page
Landgoed Kasteel Aerwinkel

Landgoed Kasteel Aerwinkel

Aan de mooie Engelse Landschapstuin wordt veel aandacht besteed bij Landgoed Kasteel Aerwinkel. Daardoor is het tijdens elk jaargetijde mooi wandelen. In het voorjaar verandert de tuin voortdurend. Iedere week staan er andere planten/ bomen in bloei. 

De landschappelijke tuin van Aerwinkel is een combinatie van de restanten van een Franse baroktuin en een Engels-Nederlandse landschapstuin. De 400 meter lange centrale oprijlaan van Aerwinkel slingert te midden van de sinds 1850 daterende Engelse tuin naar en langs het kasteeltje en de achterliggende bijgebouwen, waar het terras ligt, waar de bezoeker tijdens openingstijden koffie, thee en kleine gerechten kan gebruiken.

De tweede rechte en veel oudere oprijlaan van het landgoed komt niet direct langs het huis, maar voert de bezoeker rechtstreeks naar de bijgebouwen en het terras. Langs deze oprijlaan staan eeuwenoude kastanjebomen die nog onderdeel uitmaakten van de Frans baroktuin die achter de vroegere kasteelboerderij lag. De kasteelboerderij is afgebroken door de “Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid”, een van oorsprong Franse orde, die 30 jaar lang op Aerwinkel hebben gewoond van 1956 tot 1986. Zij hebben in plaats daarvan, in het midden van de jaren 60 van de vorige eeuw, een kapel en houten bijgebouwen geplaatst, om de herstellende patiënten van het ziekenhuis in Sittard onder te brengen.

Wilt u graag een rondleiding binnen of buiten door de tuin? Dit is mogelijk bij intekening van minimaal 5 personen voor € 8,- p.p. Aansluitend kunt u eventueel op ons terras, of in de Gasterij (indien geopend) genieten van koffie/ thee met luxe vlaai, of een maaltijd.

En vanaf zaterdag 30 mei a.s. stellen wij ons landgoed open voor een gezellige picknick in het weekend of op feestdagen! U kunt bij ons een goed gevulde picknickmand reserveren inclusief een picknickdeken. Kijk voor meer informatie op de website https://www.kasteelaerwinkel.nl/picknick/ 

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...