Skip to Content Skip to Index Page
Meevliegen in een zweefvliegtuig

Meevliegen in een zweefvliegtuig

Een ervaring om nooit te vergeten!

De ELZC biedt de mogelijkheid om een keer mee te vliegen in een zweefvliegtuig. Zo kunt u een zweefvlucht ervaren en de omgeving vanuit de lucht bewonderen.

Wegens grote belangstelling organiseren wij twee keer per jaar een donateurs dag, die volledig in het teken van passagiers vliegen staat. Deze dagen zullen plaatsvinden in juli en september. Om op een van deze dagen mee te vliegen, dient u zich in te schrijven voor een vlucht.
Momenteel zijn inschrijvingen nog niet geopend. Meer informatie volgt te zijner tijd op onze website en social media.

Het is ook mogelijk tijdens een van onze reguliere vliegdagen mee te vliegen, maar dit kunnen wij u niet garanderen. Hiervoor kunt u van mei tot en met oktober op zaterdag en zondag tussen 11:00 en 12:00 uur bellen naar +31 (06) 387 666 38.
Als wij die dag vliegen en plek voor u hebben, spreken wij met u een tijd af wanneer u diezelfde dag langs kunt komen om mee te vliegen.
Nemen wij de telefoon niet op, dan vliegen wij die dag niet of is er helaas geen plek beschikbaar. Probeert u het dan een ander weekend nog eens.

Het is helaas niet mogelijk een vlucht te reserveren buiten de aangegeven donateurs dagen. 

Voorwaarden meevliegen

  • Minimale leeftijd: 7 jaar
  • Maximale lengte: 1,95 m
  • Maximaal gewicht: 100 kg

Wanneer wordt er gevlogen?

  • Van mei tot en met oktober
  • Iedere zaterdag en zondag, mits het weer dat toelaat

Op regenachtige dagen en bij harde wind vliegen wij niet.

Lierstart € 50,-

Onze meest gebruikte startmethode is de lierstart. Hierbij wordt het vliegtuig aan een lange kabel de lucht in getrokken. Vanuit stilstand versnelt het vliegtuig binnen enkele seconden naar 100 km/u, komt los van de grond en klimt in ongeveer 30 seconden tot een hoogte van ongeveer 400 meter. Een spectaculaire ervaring!

Vanaf hier begint de zweefvlucht die, afhankelijk van de weersomstandigheden, 6 tot 15 minuten duurt. De kosten voor een donateursvlucht met lierstart bedragen €50,-.

Sleepstart € 95,-

Een andere startmethode waar wij soms gebruik van maken is de sleepstart. Hierbij wordt het zweefvliegtuig aan een kabel achter een motorvliegtuig de lucht in getrokken. Het motorvliegtuig klimt geleidelijk en het zweefvliegtuig vliegt hier rustig achteraan.

Met een sleepstart verstrijken er ongeveer 6 minuten tijdens het klimmen achter het motorvliegtuig, waarna de vrije zweefvlucht begint. De zweefvlucht duurt, afhankelijk van de weersomstandigheden, 6 tot 15 minuten. In totaal duurt de vlucht dus 12 tot 20 minuten. De kosten voor een donateursvlucht met sleepstart bedragen €95,-.

 

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...