Skip to Content Skip to Index Page
MergelRijk

MergelRijk

Ontdek MergelRijk

Wandel op je eigen tempo door het eeuwenoude en unieke grottenstelsel in Valkenburg dat vele historische en educatieve verhalen waarborgt. MergelRijk neemt zijn bezoekers mee op een avontuurlijke reis, gevisualiseerd door miniaturen en mergel- en zandsculpturen. Op interactieve en creatieve wijze waarbij beleving centraal staat, deelt MergelRijk zijn verhalen over mergel, dinosaurussen en diverse andere educatieve thema’s omtrent de Limburgse historie. Eén van de hoogtepunten is een levensgrote replica uit mergel van De Nachtwacht. Ga daarnaast op zoek naar de fossielen in de mergelgrot, bekijk de films van o.a. de zandtovenaar, test je kennis met de interactieve tablets én ga zelf aan de slag met mergel en maak gratis je eigen mergelsouvenir in het grottenatelier!

Spelenderwijs leren

Speciaal voor kinderen valt er ook een heleboel te beleven! De kinderen ontvangen een boekje met een speurtocht waardoor ze spelenderwijs de grot kunnen ontdekken. Geïnspireerd door de film van de zandtovenaar maken kinderen hun eigen zandtekening en in de fossielengroeve gaan de kinderen op zoek naar schelpen en haaientanden. Een van de hoogtepunten voor kinderen is de ondergrondse jungle van Dino Adventure! De speurtocht eindigt in het grottenatelier waar de kinderen aan de slag kunnen gaan met mergel en hun eigen mergelsouvenir kunnen maken.

LET OP: Tijdens de corona-periode kunnen tickets i.v.m. tijdslot enkel online gekocht worden, met korting. Voor alle actuele corona-informatie dient iedereen eerst onze website te bezoeken: www.mergelrijk.nl

Kassaprijzen:

Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis

Kinderen 4 t/m 17 jaar: € 11,50

Volwassenen v.a. 18 jaar: € 14,50

De online-tickets die via www.mergelrijk.nl gekocht worden zijn goedkoper.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...