Skip to Content Skip to Index Page
programma tijdens de maanden van de pelgrim in okt./ nov.

programma tijdens de maanden van de pelgrim in okt./ nov.

Uitnodigend programma tijdens de maanden van de pelgrim in okt./ nov. in heiligdom St. Gerlach.
Pelgrimstocht in de voetsporen van Gerlachus langs Heilige huisjes en Kruisjes. Gedurende de tocht ontdekt u dat er veel kapelletjes en wegkruisjes gebouwd en geplaatst zijn langs de route in Houthem-St.Gerlach. De route is gratis af te halen bij de balie van heiligdom St. Gerlach gedurende de maanden oktober/ november.

Gerlachus pelgrimstocht in Houthem-St. Gerlach. De opening van deze activiteit vindt plaats in de Gerlachuskerk op zondag 3 oktober om 13.00 u. Na een pelgrimsgebed en de pelgrimszegen voor de aanwezige wandelaars stuurt pastoor Burger de wandelaars op pad. Gedurende deze tocht ( 3 km) ontdekt u bij hoeveel dagelijkse en culturele situaties u de naam Gerlachus in Houthem-St. Gerlach ontmoet. Aan deze activiteit kunt u deelnemen gedurende de hele maand oktober/ november. Elke dag tussen 10.00-16.00 uur, 's zondags vanaf 10.30 u.. De route kunt u gratis afhalen bij de balie van heiligdom St. Gerlach.

Gerlach ontdekkingstocht voor kinderen. Kinderen (onder begeleiding) zijn van harte welkom. Elke dag in okt. en nov.

Rondleiding: Elke zaterdagmiddag in oktober om 14.00 uur opent pastoor Burger met een pelgrimsgebed en pelgrimszegen deze activiteit. Na gebed en zegen kan de buste van pelgrim Gerlachus vereerd worden. Daarna vertelt een gids u het verhaal van de ridder Gerlachus van Houthem. Duur 1 u

Een kijkje nemen in de refugio van de pelgrims zo. 13 tot 16 u.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...