Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Ridders te Paard bij Kasteel Hoensbroek

Dagje Uit
Op Kasteel Hoensbroek word je ontvangen door Heer Hoen. Je voelt dat er hier iets in de lucht hangt. Een oude vete met een ridder van het naburige leen speelt op en jij bent er getuige van hoe zo’n geschil in de Middeleeuwen werd opgelost. Er is namelijk een toernooi uitgeschreven om voor eens en altijd af te rekenen met het verleden!

Twee ridders gaan de strijd aan op hun strijdrossen. Ze tasten elkaars kwaliteiten af middels de proeven van bekwaamheid. Appels worden gekliefd, speren vliegen door de lucht om in het zakdoekje van de jonkvrouw tot stilstand te komen. En als de ridders hun lans ter hand nemen, vragen ze misschien wel iemand uit het publiek om een ring vast te houden. Durf jij? Nu de ridders weten met wie ze te maken hebben, zetten ze hun helm op en rijgen ze hun schild aan de arm. Wie gaat er winnen en is vanaf dan baas over beide lenen?

Aansluitend mogen jonge bezoekers deelnemen aan de Kiddy Battle, waarbij ze het zelf tegen een grote en stoere ridder mogen opnemen.

Ridders te Paard vindt plaats op het toernooiveld van Kasteel Hoensbroek op:
- zaterdag 27 juli 2019 om 12.30 uur en 15.00 uur;
- zondag 28 juli 2019 om 12.30 uur en 15.00 uur;
- zaterdag 3 augustus 2019 om 12.30 uur en 15.00 uur;
- zondag 4 augustus 2019 om 12.30 uur en 15.00 uur.

De toegang tot de show is inbegrepen in de reguliere entreeprijs van het kasteel.

Je kunt je toegangsticket(s) aan onze kassa kopen, maar ook heel gemakkelijk vooraf online. En wist je dat er voor gezinnen een speciaal familieticket is? Je betaalt voor 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 12 jaar: € 34,50 en een 3e en volgend kind: € 5,00.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top