Skip to Content Skip to Index Page
Rondleiding Frankenhofmolen

Rondleiding Frankenhofmolen

De Frankenhofmolen is van oorsprong een pre-industriële watermolen die gebouwd is aan het begin van de 17e eeuw. De molen heeft door de jaren heen diverse functies gehad waaronder kopermolen, velbereidersmolen, volmolen, textielfabriek en graanmolen. Er valt dus veel te vertellen over de molen.

Textielindustrie
De Frankenhofmolen is een industriële watermolen die ook wel ‘de volmolen’ wordt genoemd. Dit heeft te maken met haar geschiedenis. In de 18e eeuw stond textiel uit de regio Aken, Vaals, Luik hoog aangeschreven in Europa. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een grote bedrijvigheid was. De Frankenhofmolen maakte met haar molenvijvers en stuwwerken onderdeel uit van het grote watermolenlandschap gelegen in het dal van de Zieversbeek. In de tijd van de textielindustrie werd er in de Frankenhofmolen onder andere wol gevilt waar men vervolgens aan het einde van het textielproces uniformen van kon maken.

Bezichtiging en rondleiding
De Frankenhofmolen [Weijersweg 4a, 6291 NL Vaals] is elke 2e en 4e zaterdag van de maand voor het publiek geopend tussen 10.30 en 16.00 uur.
Op zaterdag 25 juni [en op 27 augustus en 24 september] wordt er om 10.30 en om 14.00 uur een exclusieve rondleiding verzorgd [€ 7,- per persoon, Beschermers van Het Limburgs Landschap betalen € 5.-]. AANMELDEN VOOR DE RONDLEIDING IS VERPLICHT via www.limburgs-landschap.nl/kalender [Let op: vol=vol].

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...