Skip to Content Skip to Index Page
Sloephuren in Midden Limburg

Sloephuren in Midden Limburg

De Maasplassen zijn, gelegen in Midden-Limburg, zijn het samen het grootste aaneengesloten watergebied van Nederland. Het gebied loopt door van Roermond tot in België en is maar ruim 3000 hectare groot. Deze maasplassen bestaan uit een aantal grote en kleine plassen en biedt veel diversiteit voor elke watersportliefhebber of recreant.

De plassen zijn eigenlijk grindgaten, en ontstaan door grindwinning al in de 19e eeuw. Na de tweede wereldoorlog is dit echter een stroomversnelling gekomen en werden er diverse grote grindgaten gegraven. Rond 1990 nam dit echter af en wordt er nog maar sporadisch grind gedolven.

De grindgaten waren lang een doorn in het oog, maar uiteindelijk is dit een geheel omgedraaid en een toeristische attractie geworden. Het heldere water van de Maasplassen, gecombineerd met de natuurlijke waterwegen van de Maas zorgt ervoor dat je dagen of misschien zelfs maanden kunt vertoeven in dit prachtige natuurgebied.

Wil je proeven van de Maasplassen op een leuke manier? Wellicht zijn onze sloepen dan perfect voor jou. Daarmee kun je heerlijk over het water varen langs de oevers van de Maas, lekker dobberen op de rustige plassen of een stop maken bij een van de diverse horecagelegenheden. Zo krijg je een prachtige dag wel gevuld.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...