Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Zondag 22 september verse pruimen- en appelvla(ai) bij 't bakkes va Welte.

Dagje Uit
De herfst heeft zijn intrede gedaan en dan zijn de appels aan de beurt om de vla(ai) te vullen.

Wat was de zomer mooi en wat is er genoten van de prachtige zomerse zondagen, van de super optredens van de locale muziekanten en natuurlijk van de prachtige ambiance bij ’t Bakkes va Welte.

Op zondag 22 september is het natuurlijk ook mooi weer en worden de vers geplukte appels en pruimen uit hoogstamfruitboomgaard de Loorenhof tot vla verwerkt.

Heerlerheide heeft de Proemevla (pruimenvlaai) van ’t Bakkes inmiddels ook ontdekt. Tijdens de Cornelius noveen op 22 september zullen er 25 per sneltransport van Welten naar Heerlerheide vervoerd worden, want, de Weltenaren weten dat reeds lang: “Proemevla mot frisj gegeate weade”. Het wordt weer aanpoten voor de bakkers van ’t Bakkes van Welte maar ze doen het met veel plezier.

Blaasmuziek, Limburgse Leedjes, Duitse Schlagers, Golden Oldies alles past perfect bij de ambiance van ’t Bakkes va Welte maar zelfs de Schotse Doedelzak is al voorbijkomen. Zondag 22 september zullen al deze klanken wederom klinken maar dan via de digitale weg.

Met of zonder optredens, het wordt sowieso een groot feest op 22 september.

Mede dankzij door Vebego gedoneerd geld is door de vrijwilligers van ’t Bakkes een overkapping met schuur gebouwd. Het project is nog niet helemaal afgerond maar er wordt wel al druk gebruik van gemaakt. De overkapping is een prachtige uitbreiding van de faciliteiten bij ’t Bakkes.

Op 22 september gaat de poort aan de Doom 5 in Welten om 13.00 uur open we sluiten om 17.00 uur. Ben je nog nooit bij ’t Bakkes geweest? Dan is dit de dag om een keertje onze vla(ai) te komen proeven, te genieten van de muziek en om heel veel gezellige mensen te ontmoeten.

Noteer ook al vast de volgende en laatste bakdag van 2018 in je agenda, zondag 6 oktober.

We verheugen ons op je bezoek.

Voor informatie over ’t Bakkes va Welte in de Loorenhof kun je een mailtje sturen naar jo@klavora.nl
of volg en “vind ons leuk” op facebook.com/loorenhof of op www.deloorenhof.nl

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...