Skip to Content Skip to Index Page
content page title

75 jaar bevrijding Blerick

Evenementen

In Blerick zijn foto's uit de tweede Wereldoorlog op panelen gedrukt en geplaatst op plekken waar toen de fotograaf heeft gestaan. Zo wordt je je op een indringende wijze gewaar van de gebeurtenisen die in de tweede Wereldoorlog op die plek hebben plaatsgevonden.

LGOG kring Venlo organiseert in het kader van 75 jaar bevrijding een fototentoonstelling in de openlucht. Foto's uit de 2e Wereldoorlog zijn op panelen gedrukt en worden geplaatst op de plek waar de fotograaf toen heeft gestaan. Blerick heeft daarvoor de primeur. Op dinsdag 3 december is het eerste paneel onthuld door burgemeester Scholten, voorafgaande aan het concert ter viering van 75 jaar bevrijding van Blerick in 't Raodhoes. In totaal worden er 11 panelen geplaatst.

Aan de foto is een app gekoppeld met als naam: 75 jaar bevrijding Blerick. Hierin is informatie te vinden over de betreffende afbeelding. Indien nodig: Scan de OR voor info over de wijze van downloaden van de app.

In week 50 en 51 worden ook de andere borden geplaatst en zal alles operationeel zijn. Een speciale route volgen is niet nodig. Indien de app geïnstalleerd is en je in de buurt van een bepaald paneel staat, kun je informatie over dat paneel op je telefoon lezen. De app bevat ook een plattegrond, waarop de locaties staan aangegeven.

De fototentoonstelling is voor iedereen, maar we hopen dat zeker ook groepen schoolkinderen er gebruik van gaan maken. De fotopanelen zijn ook een onderdeel van de lessen over de 2e Wereldoorlog, die Ons Fort aanbiedt.

We denken, dat het zien van de foto van toen op de plek waar het gebeurd is, een indringende manier is om kennis te nemen van de gebeurtenissen in de 2e Wereldoorlog in onze eigen omgeving.

In januari start ook een tweede activiteit. In samenwerking met het Valuascollege gaan jongeren van ongeveer 15 jaar mensen interviewen, die op het einde van de oorlog ook ongever 15 jaar waren en toen in één van de stadsdelen van de huidige gemeente Venlo woonden. Er is al een lijst met namen van mensen, die hebben aangegeven geïnterviewd te willen worden. Nieuwe namen zijn echter nog altijd welkom. Stuur een bericht naar lgogvenlo@ziggo.nl.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...