Skip to Content Skip to Index Page
content page title

WDZestig

Evenementen

Van donderdag 22 t/m maandag 26 augustus is het vijf dagen lang feest op de Bocholtzerheide. Onder het motto 'Vier Tsezame' zal er vijf volle dagen gedanst, gefeest en genoten worden.

WDZestig wordt op donderdag nog relatief rustig afgetrapt met een avond voor WDZ-leden, maar vanaf vrijdag gaat het helemaal los op het festivalterrein op de Bocholtzerheide. Sixty 1 Bars opent WDZestig, waarna The Dirty Daddies de feesttent letterlijk in vuur en vlam zal zetten. The Dirty Daddies staat voor 120 hits in 120 minuten en een arsenaal aan special effects waarmee je de oorlog kan winnen. De crème de la crème van de Nederlandse coverbands is de eerste en enige coverband ooit die op eigen kracht de AFAS Live uitverkocht heeft, speelde onlangs nog de campingtent op Pinkpop plat en staat komend weekend op het stijf uitverkochte ParkCity Live. Tijdens WDZestig heb je alsnog de unieke kans om dit zinderende zevental aan het werk te zien!

ZATERDAG: U2 en Queen

Op zaterdag staat er een internationale line-up op het programma tijdens de Tribute Night. Uit de eigen regio komt de enthousiaste en energieke band The Rolling Beatles, waarvan het repertoire bestaat uit nummers van The Beatles en The Rolling Stones. Daarna nemen The Great Queen Rats uit Italië het podium over met een look-and-sound-a-like Freddie. Alle details zijn op een fantastische manier in de show verwerkt; de kostuums, het stage plan, de instrumenten, de originele tune en de looks. Natuurlijk ontbreken de grote hits van Queen zoals ‘We will rock you’, ‘We are the champions’ en ‘Somebody to love’ niet.
De afsluiter van de WDZestig Zaterdag komt zelfs helemaal uit Amerika! In hun anderhalf uur durende show wordt duidelijk waarom deze groep ‘The World´s Greatest Tribute to U2´ wordt genoemd. Afkomstig uit Los Angeles, Californië, dé entertainment hoofdstad van de wereld: L.A.vation. Volgens publiek en fans komt geen andere U2 Tribute Band of U2 Cover Band visueel en muzikaal zo dicht bij de echte U2 als L.A.vation. Een show met alleen maar grote hits!

BÓCHESER AVOND

De maandagavond is groot geworden bij tentfeesten in Bocholtz. Niet voor niks dat deze avond dan ook de Bócheser avond genoemd kan worden. Met uit eigen dorp De Herringbiesere, uit Duitsland Caro (Helene Fischer Tribute) en de Kölsche band Domstürmer, en uit eigen provincie Erwin en Wir Sind Spitze wordt het een waardige afsluiter van WDZestig. En hoeft de afbouwploeg dinsdag minder werk te doen. Want de tent zal afgebroken worden.

BUITENPROGRAMMA

Rondom het muzikale avondprogramma is er overdag ook van alles te doen op het festivalterrein. Zo komt op zaterdag voetbalkunstenaar Randy Koetsier naar WDZestig, staan er zaterdagmiddag singer-songwriters op het buitenpodium, is er een schirmbar (bekend van wintersport), een silent disco en speelt op zondag een gelegenheidsteam een wedstrijd tegen de oud-profs van FC De Rebellen onder leiding van oud-topscheidsrechter Roelof Luinge. Deze wedstrijd en alle andere middagactiviteiten zijn gratis toegankelijk.

TICKETS

Tickets voor WDZestig zijn vanaf nu te koop! Kaarten zijn te koop via www.wdzestig.nl/tickets en bij PLUS Bocholtz en De Witte Bazar in Simpelveld. Wacht niet te lang met het kopen van kaarten, want het ziet er naar uit dat tickets de deur uit zullen vliegen!

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het feestweekend, volg WDZestig op Facebook en Instagram.

Kom en vier tsezame WDZestig!

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...