Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Limburg Festival

Evenementen

Het Limburg Festival is het oudste theaterzomerfestival in Midden-Limburg! Al 37 jaar bezorgen we bezoekers een unieke ervaring door ze te verwonderen met bijzonder theater op unieke locaties. Wij toveren Midden-Limburg om tot één groot openluchtpodium met een breed aanbod van theater, toneel, muziek, opera, mime en dans.

Theater op locatie is onlosmakelijk verbonden met het Limburg Festival. Sinds de vernieuwde artistieke basis in 2006, vormt theater op unieke plekken in Midden-Limburg het kloppend hart van de programmering. Het Limburg Festival programmeert theater uit binnen- en buitenland, presenteert jonge makers en weet ieder jaar weer opnieuw een breed (niet-regulier theater)publiek aan zich te binden.

Tijdens het Limburg Festival is er voor iedereen wat wils. Zoek grootse theatervoorstellingen midden in het landschap op, wandel mee met de Nestvlieders, geniet met de allerjongsten van het beste jeugdtheater of ontdek de kracht van operamuziek tijdens Ommetje Opera. Het Limburg Festival brengt bezoekers van alle leeftijden op een laagdrempelige manier in aanraking met bijzonder theater op unieke locaties.

De aftrap van het Limburg Festival vindt plaats in de gemeente Maasgouw. Daar staat de theatrale wandeltocht Nestvlieders geprogrammeerd. Maak tijdens de wandeling kennis met aanstormend jong talent. Verder zijn er deze dag bijzondere voorstelling op bijzondere locaties! Van energieke dans tot verhalende verhalen.

Op donderdag hebben wij traditiegetrouw extra aandacht voor al uw blagen. Zij zijn van harte welkom op de gratis Kindermiddag in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Zo strijken we neer in het AZC in Weert, een grindafgraving in Neer, een theaterboerderij in Nederweert maar ook in zomaar een schuur in Wessem. Laat u verrassen, verwonderen en verbazen.

Vrijdag is de dag van de tochten. De theaterfietstocht Natuurlijk... Theater start zijn driedaagse rondtocht in de gemeente Echt-Susteren. In Wessem heet de kapitein u welkom aan boord van de TOM Cruise en voor een muzikale stadswandeling vol opera moet u in Weert zijn. Liefhebbers van straattheater kunnen ondertussen in Stevensweert en Thorn terecht.
Daarnaast kunnen de echte liefhebbers van theater op locatie zich weer laven aan met zorg geprogrammeerde bijzondere Theater op Locatie voorstellingen. Raadpleeg daarvoor het speelschema.

De theaterfietstocht Natuurlijk... Theater doet zaterdag de gemeente Roerdalen/Wassenberg aan terwijl in Nederweert de Dans Promenade haar primeur beleeft. Een wandeling door het centrum van Nederweert waar u verrast wordt met bijzondere dansvoorstellingen op unieke plekken.
In Roermond strijkt vandaag, op en rond het Kloosterwandplein, weer een bont palet aan internationale performers en straatartiesten neer. Al deze voorstelling, met uitzondering van de afsluitende voorstelling in TheaterHotel de Oranjerie, zijn gratis te bezoeken.
En ook vandaag doet het Limburg Festival, met weer diverse bijzondere voorstellingen op unieke locaties, haar naam als theater op locatiefestival alle eer aan.

De laatste dag alweer van vijf dagen theaterspektakel! Natuurlijk...Theater strijkt neer in het mooie Leudal en maakt tevens een uitstapje naar de gemeente Nederweert. Verder doet de Dans Promenade, een stadswandeling vol dans, voor de 3e maal op rij Roermond aan.
Verder staan er nog drie juweeltjes van voorstellingen op het Theater op Locatie menu. Met als het meest in het oog springende de door de pers alom bejubelde voorstelling Stallerhof van Afslag Eindhoven. Een bijzonder waardige afsluiter van deze 37e editie van Limburg Festival!

Dit jaar vindt het Limburg Festival van 7 t/m 11 augustus plaats. Kom ook en geniet mee. Kijk voor het hele programma op de website.

 

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top