Skip to Content Skip to Index Page
Als mantelzorger in balans - Gaat niet door

Als mantelzorger in balans - Gaat niet door

Om goed voor een ander te kunnen (blijven) zorgen, moet je ook goed voor je zelf zorgen. Veel mantelzorgers zoeken hierin hun weg.
Je helpt een ander vanuit liefde, overtuiging of vanzelfsprekendheid, maar hoe houd je de balans tussen er zijn voor de ander en goed voor jezelf zorgen?
Hoe lukt het om een keer voor jezelf te kiezen en tijd voor jezelf te maken?
Hoe herken je bij jezelf signalen die je zeggen dat het teveel wordt?
Herken je bovenstaande vragen? Dan is deze cursus zeker iets voor jou. Een cursus met andere mantelzorgers, die precies weten waar jij tegen aan loopt en hoe moeilijk het is je grenzen te herkennen en aan te geven.

Doel van deze cursus:
Het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg biedt een cursusprogramma van twee dagdelen aan, waarmee je je mentale veerkracht vergroot. Je bent mentaal veerkrachtig als je bv de gedachten die de hele dag door je hoofd gaan, kunt accepteren zoals ze zijn. Daarnaast leer je manieren om jezelf tot rust te brengen en je grenzen te herkennen. Hierdoor ben je in staat zinvol en effectief gedrag te vertonen om zo je mantelzorgtaken in balans te brengen met andere zaken die voor jou belangrijk zijn. Zo wordt de kans op overbelasting verkleind.

In deze cursus gaan we aan de slag met;
• Balans tussen zorgen en ontspannen,
• Signalen van spanning,
Max 6 deelnemers. We houden ons aan de RIVM maatregelen en passen de training hierop aan. Aanmelden: Bel 088 - 656 06 00 of e-mail via groepswerkamw@amwml.nl

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...