Skip to Content Skip to Index Page
content page title

BLOW! by WMC Kerkrade

Evenementen
Van 4 tot en met 7 juli 2019 ademt Kerkrade weer blaasmuziek. Onder een geheel nieuwe merknaam: BLOW! by WMC Kerkrade brengen we gedurende vier dagen de heerlijke WMC-sfeer weer terug naar Kerkrade. Centraal staat een dwarsdoorsnede van alles dat de blaasmuziek te bieden heeft: mars- en show, symfonische blaasmuziek, straattheater, maar ook de jazz en de jonge brassbands die de laatste tijd hun opmars maken. Er spelen tijdens BLOW! meer dan 20 bands en orkesten en bijna de gehele programmering wordt gratis toegankelijk!

Marktprogrammering
Op vrijdagavond starten we de marktprogrammering, direct na avondetenstijd, met een tweetal Böhmische Mährische kapellen uit onze provincie. De avond wordt afgesloten door de mannen van Wir Sind Spitze, die iedere keer weer in staat zijn er een waar feestje van te maken. Als headliner hebben we de primeur om het uit Duitsland afkomstige Fättes Blech voor de eerste keer te programmeren in Nederland.

Op zaterdagavond is het podium aan een aantal te gekke hippe brassbands, met hun dansbare, krachtige stukken en hele energieke performances. Het Broken Brass Ensemble – bekend van hun cover van het lied ‘Thrift Shop’, welke viral ging op Social Media – vormt de Headliner. Zij worden voorafgegaan door de minstens zo interessante ‘jonge honden’ van Valvetronic.

HuB. Theater Kerkrade
In het theater programmeren we drie ticketevents. We beginnen op donderdagavond met een openings- concert van drie kampioenen van WMC 2017. Vrijdag avond speelt een band die in Nederland geldt als een belangrijke pionier van de cross-over: New Cool Collective. Deze band heeft in de afgelopen 25 jaar naam gemaakt met hun zoektocht naar waardevolle cross-overs in de jazz en werkte daarbij samen met grootheden als Typhoon en Georgie Fame.

Op zaterdagavond worden bezoekers verwelkomd over de rode loper en begint men de avond met een heerlijk glaasje bubbels, om vervolgens te genieten van het galaconcert van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.

Mars- en Showparade
Op zondag sluiten we BLOW! af met een klapper: een mars- en showparade dwars door het vernieuwde stadscentrum van Kerkrade. Aansluitend verzorgen een viertal korpsen, waaronder K&G Leiden en Advendo Sneek, ook nog een show op het Europaplein.

Kerkrade Centrum
Ook overdag is er tijdens BLOW! van alles te beleven. De zaterdag staat in het teken van het Jeugdevent, waarbij jeugdorkesten mini-concerten geven in de binnenstad. Daarnaast hebben we Neo-Fanfare 9x13 weten te vast te leggen, die op zaterdagmiddag op verschillende plekken het winkelend publiek gaan vermaken.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top