Skip to Content Skip to Index Page
El cine en español

El cine en español

Van donderdag 5 mei t/m donderdag 2 juni brengt Lumière Cinema recente hoogtepunten uit de Spaanstalige cinema naar het grote doek onder de noemer ‘El cine en español’. Het jaarlijkse filmprogramma wordt georganiseerd in samenwerking met vereniging Círculo Cervantes, met steun van de Spaanse ambassade. Tijdens de openingsavond, op donderdag 5 mei, vindt na afloop van de film MAIXABEL een online nagesprek plaats met regisseur Icíar Bollaín.

El cine en español
Van de Spaanse en Spaans-Amerikaanse films dringen er maar weinig door tot de bioscopen in Nederland. In vergelijking tot de filmfestivals in Cannes, Berlijn en Rotterdam, krijgt het jaarlijkse festival in San Sebastián in de Nederlandse pers weinig aandacht. Regisseurs als Carlos Saura (CRÍA CUERVOS), Alejandro Amenábar (MAR ADENTRO) en Pedro Almodóvar (HABLE CON ELLA) zijn ook hier bekende namen, maar er zijn veel meer Spaanse en Spaans-Amerikaanse regisseurs die de moeite waard zijn. In samenwerking met Círculo Cervantes en met steun van de Spaanse ambassade laat Lumière Cinema filmliefhebbers tijdens ‘El cine en español’ kennismaken met deze diverse films. Films worden veelal vertoond met Engelse ondertitels, waarmee ze toegankelijk zijn voor een breed publiek.

Tijdens de openingsavond op donderdag 5 mei vindt na afloop van de film MAIXABEL een nagesprek plaats met regisseur Icíar Bollaín middels zoom, waarbij het publiek vragen kan stellen aan de filmmaker vanuit de filmzaal (voertaal: Engels).

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...