Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Maastricht Europe Days 2019

Evenementen
Van 6 tot en met 8 december ligt Europa midden in Maastricht. Dé plek om te ontdekken en te beleven wat Europa betekent. Tijdens de Maastricht Europe Days treffen inwoners, beleidsmakers, wetenschappers, journalisten en cultuurmakers elkaar om nieuwe ideeën voor de toekomst van Europa te schetsen. En samen te blijven werken aan wat nodig is, beter moet en anders kan. Want Europa is nog lang niet af. Praat mee, denk mee, doe mee en laat je verrassen.

BELEVEN, ONTMOETEN, MEEPRATEN EN MEEDOEN
Kortom, drie dagen vol bijzondere ontmoetingen, kritische debatten, vindingrijke workshops en een breed cultureel programma. Vanaf 2 december hebben is er al een bijzonder ‘voorprogramma’ met het Pop-up Atelier Europa: een glazen huis waar Europese designers een Europa-collectie ontwerpen. En bekijk de beste strips van de internationale tekenwedstrijd Animate Europe.

Verder zijn er zijn activiteiten in vier verschillende categorieën:
Beleven: exposities, films en voorstellingen
Ontmoeten: netwerkevenementen, running tours en ons MED trefpunt
Meepraten: debatten, dialogen en de podcast
Meedoen: workshops

OVER DE MAASTRICHT EUROPE DAYS
Sinds 9 december 1991 is Maastricht onlosmakelijk verbonden met Europa, toen tijdens de Eurotop het Verdrag van Maastricht overeengekomen werd. Het Verdrag maakt Maastricht beroemd, maar het Europese karakter is zeker niet alleen symbolisch. Het is dé plek waar iedere Europeaan vandaag de dag nog is uitgenodigd om mee te denken, kritische vragen te stellen en te werken aan Europa. Daarom organiseren we de jaarlijkse Maastricht Europe Days altijd rond 9 december. De jaarlijkse Maastricht Europe Days worden mede mogelijk gemaakt door de partners van het Maastricht, Working on Europe programma: de provincie Limburg, de gemeente Maastricht en Maastricht University.

Bekijk het volledige programma op www.maastrichteuropedays.nl/programma/.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...