Skip to Content Skip to Index Page
content page title

REUNIE HUISHOUDSCHOOL SINT BRIGIDA BRUNSSUM

Evenementen
UITNODIGING REUNIE SINT BRIGIDA HUISHOUDSCHOOL BRUNSSUM
ZATERDAG 20-07-2019  van 15.00 uur – ongeveer 22.00 uur ( mag uitlopen)
Reünie adres: Prins Hendriklaan 386, 6443 AE Brunssum

Op zaterdag 20-07-2019 organiseren wij een schoolreünie voor de Sint Brigida Huishoudschool te Brunssum. De bedoeling is alleen de oud leerkrachten en oud leerlingen van het Koutenveld tussen 1900 en 1992.

Vanaf 1857 speelden de zusters Franciscanessen van Heythuysen bijna 150 jaar lang een belangrijke rol in het onderwijs in Brunssum. Zij stichtten er scholen voor het kleuter-, lager- en middelbaar onderwijs voor meisjes en bekleedden op die scholen bestuurlijke onderwijsgevende functies. De zusters Franciscanessen stonden ook aan de basis van de Brunssumse wijkverpleging en ziekenzorg. Daarna is de HH school doorgegaan op andere locaties, maar dan heet het niet meer Sint Brigida Huishoudschool. Voor de reünie hebben we Life muziek door een bekende Brunssumse diskjockey die muziek draait uit onze schooltijd en dankzij een uitstekende cateraar kan iedereen genieten van een warm - en koud buffet en de hele middag/ avond vrij drinken. De kosten zullen ongeveer € 30,00 – €40,00 zijn, maar die zullen goedkoper worden als we meer oud- leerlingen of – leerkrachten vinden uiteraard. Dus vragen wij om dit persbericht / deze oproep zoveel mogelijk te door te geven, te delen of bekend te maken. Aanmelden kan alleen via het mailadres sintbrigidareunie@gmail.com . Je krijgt dan alle informatie toegezonden en een formulier wat je in moet vullen en terug sturen. Naderhand maken we namelijk een herinneringsboek van onze geliefde school. Daarnaast vragen we ook om foto's od diploma’s of andere stukken. Heb je nog ergens op zolder, bij je ouders, in de kelder of in een oude schoenendoos foto's van jouw schooltijd op de Sint Brigida? Geweldig! Stuur ze dan per mail naar de organisatie.

We zijn begonnen eind 2017 met het idee van alleen onze eigen klas. Daarna volgde 2018 een oproep op mijn Facebook pagina, de pagina Oud Brunssum, de pagina de Kruisberg en via de media zijn we nog steeds op zoek naar de dames van onze eigen klas van 1969-1971. Ik heb op diverse pagina’s een oproep geplaatst en daarna kwamen vele aanvragen van andere schooljaren en we gaan ervan uit dat zich nog meer oud scholieren zich zullen melden. Via het gemeentearchief kwamen we in het bezit van vele vele foto's! Intussen hebben we ook vele oud leerkrachten gevonden en mogen we ook bekend maken dat waarschijnlijk de meest bekende meester Homminga en gymleraar meester Maessen ook op onze reünie aanwezig zullen zijn. Beiden zijn inmiddels ver over de 80 jaar, maar nog volop vitaal en gezellig, helpen zij graag mee met de organisatie van onze reünie Dus het wordt sowieso al een geweldige reünie.

Inmiddels hebben zich al meer dan 150 dames en heren aangemeld en ook oud leerkrachten, maar we willen uiteraard niemand missen die het achteraf pas horen. Dat zou erg jammer zijn, daarom dit persbericht. Wil je ook naar onze reünie komen? Meld je dan z.s.m. aan via het mailadres sintbrigidareunie@gmail.com.

Met vriendelijke groeten

Het organisatieteam
Mevr. Veronica Gerspach- van den Berg / Mevr. Myriam Jeuken Drieman
Meester Homminga + meester Maessen
Brunssum

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top