Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Le monde d’Isabelle Huppert

Evenementen

Deze zomer brengen we in samenwerking met het EYE Filmmuseum een hommage aan Isabelle Huppert, een van de grootste Franse actrices van de afgelopen decennia.
Isabelle Huppert (Parijs, 1953) is een onverschrokken actrice, niet bang om in de huid van manipulatieve, kille en zelfs gewelddadige vrouwen te kruipen. Haar personages houden vaak de touwtjes strak in handen om plotseling iets schokkends en impulsiefs te doen. Achter een gladde façade worstelen ze met neuroses en obsessies, vol ingehouden emoties. ‘Ik hou ervan om ongewone personages zo normaal mogelijk te maken, omdat we allemaal weten dat het tragische en abnormale zich altijd verbergt achter het normale’, zegt Huppert er zelf over.

Vanaf haar kleine maar indrukwekkende rol in LES VALSEUSES (1974) en haar internationale doorbraak in LA DENTELLIÈRE (1977, Hupperts lievelingsfilm) speelde ze in meer dan honderd films. Ze werkte samen met vele grote regisseurs, waaronder Jean-Luc Godard, Bertrand Tavernier, Claude Chabrol, Michael Haneke en Paul Verhoeven. Haar rollen hebben Huppert al verschillende prijzen opgeleverd, waaronder een Golden Globe voor ELLE (Paul Verhoeven), de Zilveren Beer in Berlijn (8 FEMMES), de prijs voor beste actrice in Cannes (LA PIANISTE) en twee Césars (ELLE, LA CÉRÉMONIE).

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top