Skip to Content Skip to Index Page
Film
Film

Film

FILMOVERZICHT van alle films in de Limburgse bioscopen

Nao 't Zuuje

In de aanloop naar vasteloavend deze documentaire over de betekenis van het Limburgse Carnaval, met als centrale figuur de Venlose Prins Carnaval 2017.

Het is de droom van iedere Limburger: Prins Carnaval worden in je eigen stad. Het gebeurde Lex Uiting die werd uitgeroepen tot de Venlose Prins Carnaval 2017. Meteen nam hij het initiatief om voor eens en voor altijd op film vast te leggen waar Vasteloavond nu echt om draait.

De film volgt een aantal Venlonaren die de Vastelaovend allemaal op hun eigen manier beleven en laat zien hoe het volksfeest verankerd is in de genen van Limburgers. Thema’s als verbroedering, traditie, levensgeluk en hoop komen voorbij. Maar ook de mindere kanten van het leven zoals de dood, eenzaamheid en racisme worden niet geschuwd. Hoewel NOA ’T ZUUJE zich afspeelt in de Venlose vastelaoves-arena vormt deze universele vertelling een feest van herkenning voor elke Limburger met een carnavalshart.

Rob Hodselmans, Nederland, 2017, 75 min. Limburgs gesproken, Nederlands ondertiteld.

Te zien in: Lumière MaastrichtDOK6 Panningen, City Cinema Venlo

Alita: Battle Angel 3D

Een afgeschreven vrouwelijke cyborg wordt gered door een dokter en krijgt een tweede leven. Van haar eerste leven herinnert ze zich niets, hoewel haar aanzienlijke vaardigheden in de martial arts een dodelijk beroep suggereren. Ze begint een nieuw bestaan als premiejager en stort zich op het opjagen van de gevaarlijkste criminelen.

Cast: Christopher Waltz, Jennifer Connelly, Keean Johnson, Mahershala Ali, Rosa Salazar
Regisseur: James Cameron
Duur: 122 Minuten
Genre: Actie

Te zien in: Quatro Cinema Heerlen, VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht, Pathe Maastricht, DOK6 Panningen, Luxor Reuver, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen, City Cinema Venlo, Gotcha Weert

Aquaman

De film speelt zich af in de uitgestrekte, visueel adembenemende onderwaterwereld der zeven zeeën. Het vertelt het oorsprongsverhaal van de half-mens, half-Atlantiër ‘Arthur Curry’. Arthur maakt de reis van zijn leven waarin hij geconfronteerd wordt met wie hij werkelijk is en waarin hij ontdekt of hij het waard is om te zijn waarvoor hij is voorbestemd... een Koning.

Cast: Amber Heard, Dolph Lundgren, Jason Momoa, Nicole Kidman
Regisseur: James Wan
Duur: 144 Minuten
Genre: Actie Avontuur

Te zien in: VUE Kerkrade

A Star Is Born

Jack ontdekt - en wordt verliefd op - de onbekende, worstelende artiest Ally. Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen.

Cast: Bradley Cooper, Dave Chappelle, Lady Gaga, Sam Elliott
Regisseur: Bradley Cooper
Duur: 136 Minuten
Genre: Drama

Te zien in: VUE Kerkrade, Foroxity Sittard-Geleen

Ben is Back

Ben (Lucas Hedges) is een charmante 19-jarige jongen, maar ligt door zijn drugsverslaving met zichzelf in de knoop. Wanneer hij tijdens de kerstdagen onverwachts uit de afkickkliniek terugkeert naar zijn familie, wordt hij door zijn moeder Holly (Julia Roberts) met open armen ontvangen. Haar liefde voor Ben is onvoorwaardelijk, maar ze leert al snel dat hij nog steeds een gevaar is voor zichzelf en voor haar gezin. Binnen een turbulente 24 uur doet Holly er alles aan om te voorkomen dat haar gezin uiteenvalt.

Cast: Julia Roberts, Kathryn Newton, Lucas Hedges
Regisseur: Peter Hedges
Duur: 103 Minuten
Genre: Drama

Te zien in: Quatro Cinema Heerlen

Bohemian Rhapsody

De film Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.

Cast: Aiden Gillen, Ben Hardy, Gwilym Lee, Joseph Mazzello, Lucy Boynton, Mike Myers, Rami Malek, Tom Hollander
Duur: 135 Minuten
Genre: Muziek

Te zien in: Quatro Cinema Heerlen, VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht, Pathé Maastricht, DOK6 Panningen, Luxor Reuver, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen, City Cinema Venlo, Gotcha Weert

Bon Bini Holland 2 (NL)

Net als Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noella op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een “time-out” in te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en vliegt haar vanuit achterna terug naar Nederland. Bij aankomst blijkt er concurrentie op de loer te liggen:de aantrekkelijke ideale schoonzoon Christiaan.

Cast: Alpha Oumar Barry, Dennis Rudge, Jandino Asporaat, Liliana de Vries, Lone van Roosendaal, Phi Nguyen, Sergio Ijssel
Regisseur: Jon Karthaus
Duur: 89 Minuten
Genre: Komedie

Te zien in: VUE Kerkrade, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen

Brugklas - De Tijd Van Mijn Leven

Brugklas – De tijd van m’n leven gaat over Nola (Sterre van Woudenberg) die zwaar de pineut is wanneer er op school een video wordt verspreid waarin te zien is dat ze gedumpt wordt door haar vriendje Jesse (Vincent Visser). Door haar verdriet en jaloezie komt ze nog meer in de problemen: ze mag niet meer mee op kamp. Hier maakt de populaire Fenna (Stefania Liberakakis) dankbaar gebruik van, want zij wil de knappe Jesse inpalmen. Wanneer Nola ten einde raad is en dit wil voorkomen, krijgt zij hulp uit onverwachte hoek. Boy (Julian Moon), een rebelse jongen uit de tweede, schiet te hulp. Samen gaan zij op pad om Fenna tegen te houden en Jesse terug te winnen… Maar is dit nog wel wat Nola wil?

Cast: Britt Scholte, Niek Roozen, Sterre van Woudenberg, Vincent Visser
Regisseur: Raymond Grimbergen
Duur: 85 Minuten
Genre: Jeugd

Te zien in: Quatro Cinema Heerlen, VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht, Pathe Maastricht, DOK6 Panningen, Luxor Reuver, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen, City Cinema Venlo, Gotcha Weert

Buurman & Buurman Winterpret! (NL)

De winter kan super leuk zijn, maar voor de buurmannen zorgt het juist voor problemen. De geliefde buurmannen gaan weer op hun eigen manier aan de slag om van alles een succes te maken. Het is weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn.

Cast: Kees Prins, Siem van Leeuwen
Regisseur: Marek Benes
Duur: 60 Minuten
Genre: Kinderfilm

Te zien in: VUE Kerkrade, Lumière Maastricht

Cold Pursuit

In een luxueus skigebied in de Rocky Mountains, is de lokale politie niet veel actie gewend. Hier komt verandering in als de zoon van hardwerkende sneeuwruimer Nels Coxman , vermoord wordt door de flamboyante drugsbaron Viking. Gedreven door wraak en tot de tanden gewapend, gaat Nels de strijd aan met het gehele drugskartel en verandert hij van een eerlijke burger in een ijskoude burgerwacht.

Cast: Emmy Rossum, Laura Dern, Liam Neeson, Tom Bateman
Regisseur: Hans Petter Moland
Duur: 118 Minuten
Genre: Actie Thriller
Releasedatum: donderdag, 21 februari 2019

Te zien in: VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht, Pathe Maastricht, DOK6 Panningen, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen, City Cinema Venlo, Gotcha Weert

Corgi (NL)

Het verhaal volgt de avonturen van Rex, de meest geliefde hond van de Britse vorstin. Wanneer hij op een dag van zijn bazin gescheiden raakt, stuit hij op een vechtclub waar allerlei verschillende honden het tegen elkaar opnemen. Tijdens zijn zoektocht om de koningin terug te vinden, wordt Rex verliefd en ontdekt hij zijn ware aard.

Regisseur: Ben Stassen
Duur: 85 Minuten
Genre: Animatie

Te zien in: Quatro Cinema Heerlen, VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht, Pathe Maastricht, DOK6 Panningen, Luxor Reuver, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen, City Cinema Venlo, Gotcha Weert

Creed 2

Adonis Creed staat voor zijn grootste uitdaging ooit. Dit terwijl hij persoonlijke verplichtingen heeft en moet trainen voor zijn volgende grote wedstrijd. Zijn tegenstander Viktor Drago, zoon van Ivan Drago, is geen onbekende voor zijn familie. Gelukkig wordt Adonis nog steeds bijgestaan door Rocky Balboa en samen ontdekken ze niet alleen dat familie boven alles gaat, maar ook dat je je verleden niet kunt ontvluchten.

Cast: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson
Duur: 130 Minuten
Genre: Actie

Te zien in: VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht

De Lego Film 2 3D (NL)

Het is vijf jaar geleden dat alles echt super was. De inwoners worden nu geconfronteerd met een grote, nieuwe dreiging: Lego Duplo®-indringers uit de ruimte die alles nog sneller kapotmaken dan dat zij weer kunnen herbouwen. De strijd om de indringers te verslaan en zo de harmonie in het Lego®-universum te herstellen, zal Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden brengen naar verre, onbekende werelden, waaronder een vreemd sterrenstelsel waarin alles een musical is.

Cast: Berget Lewis, Dylan Haegens, Georgina Verbaan, Holly Mae Brood
Regisseur: Mike Mitchell
Duur: 108 Minuten
Genre: Animatie

Te zien in: Quatro Cinema Heerlen, VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht, Pathe Maastricht, DOK6 Panningen, Luxor Reuver, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen, City Cinema Venlo, Gotcha Weert

Escape Room

In deze nieuwe psychologische thriller komen zes personen die elkaar niet kennen in een levensgevaarlijke Escape Room terecht waar de ene kamer nog dodelijker is dan de andere. Als ze uit het spel willen ontsnappen moeten ze samenwerken en hun kennis gebruiken om de verschillende puzzels en raadsels op te lossen.

Cast: Deborah Ann Woll, Logan Miller, Taylor Russell, Tyler Labine
Regisseur: Adam Robitel
Duur: 100 Minuten
Genre: Thriller
Releasedatum: donderdag, 28 februari 2019

Te zien in: VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht, Pathe Maastricht, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen, City Cinema Venlo

Glass

In navolging van Split, jaagt David Dunn in Glass op Crumb’s bovenmenselijke identiteit van The Beast in een aantal escalerende ontmoetingen, terwijl het duistere gestalte Price opduikt met een aantal geheimen, die van cruciaal belang zijn voor beide mannen.

Cast: Bruce Willis, James McAvoy, Samuel L. Jackson
Regisseur: M. Night Shyamalan
Duur: 129 Minuten
Genre: Thriller

Te zien in: VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht, Pathé Maastricht, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen, City Cinema Venlo

Green Book

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.
Cast: Viggo Mortensen, Mahershala Ali
Regisseur: Peter Farrelly
Duur: 130 minuten
Genre: drama

Te zien in: Quatro Cinema Heerlen, VUE Kerkrade, Lumière Maastricht, Pathe Maastricht, Luxor Reuver, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen

Happy Death Day 2U 

De studente Tree Gelbman heeft na vele mislukte pogingen haar moordenaar gevonden en haar verjaardag overleefd. Gaandeweg wordt onthuld hoe Tree in de timeloop terechtkwam en wordt tevens duidelijk dat het vele doodgaan vreemd genoeg een stuk gemakkelijker was dan de dreiging waarmee ze nu te maken krijgt.

Cast: Jessica Rothe
Regisseur: Christopher Landon
Duur: 100 Minuten
Genre: Thriller

Te zien in: VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht, Pathe Maastricht, Luxor Reuver, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen, Gotcha Weert

Hoe Tem Je Een Draak 3 2D en 3D (NL)

Wat begon met de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een jonge Viking en een echte Helleveeg-draak is nu uitgegroeid tot een trilogie over de avonturen van Hikkie en Tandloos. In dit nieuwe hoofdstuk ontdekken ze eindelijk waar ze voor bestemd zijn: Hikkie wordt het hoofd van het dorp Berk met Astrid aan zijn zijde, en Tandloos wordt de leider van de draken. Dan worden ze geconfronteerd met een levensbedreigend gevaar en valt Tandloos voor een Hemelfeeks-draak op. De vriendschap tussen Hikkie en Tandloos wordt hierdoor meer dan ooit op de proef gesteld.

Cast: Patrick Martens, Terence Schreurs
Regisseur: Dean Deblois
Duur: 104 Minuten
Genre: Animatie Avontuur

Te zien in: Quatro Cinema Heerlen, VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht, Pathé Maastricht, DOK6 Panningen, Luxor Reuver, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen, City Cinema Venlo, Gotcha Weert

Instant Family

Het koppel Ellie en Pete wil een gezin stichten met behulp van adoptie. Ze voelen zich erg menslievend tot ze thuis met drie driftige kinderen zitten. Nu moeten ze proberen een manier te vinden om hun kinderen, die helemaal geen zin hebben om volwassen te worden, op te voeden.

Cast: Mark Wahlberg, Rose Byrne
Regisseur: Sean Anders
Duur: 118 Minuten
Genre: Komedie

Te zien in: VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht, Pathé Maastricht, Luxor Reuver, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen, City Cinema Venlo, Gotcha Weert

Mary, Queen of Scots

Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan) en haar strijd tegen "rivaal" Queen Elizabeth I (Margot Robbie) om de troon van Schotland.

De twee jonge koninginnen kijken zowel met angst als met fascinatie tegen elkaar op. Ze zijn rivalen op het gebied van macht en de liefde. Als vrouwelijke staatshoofden in een mannenwereld moeten ze allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten, of dat ze onafhankelijk willen blijven.
Cast: Saoirse Ronan, Margot Robbie en Jack Lowden
Regisseur: Josie Rourke
Duur: 124 Minuten
Genre: Biografie/Drama Engels, Nederlands ondertiteld

Te zien in: Quatro Cinema Heerlen, VUE KerkradeLumière Maastricht

Maya: De Honingspelen (NL)

Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje dat heel erg gesteld is op haar vrijheid, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Als ze de spelen verliezen, moet de korf de volledige honingoogst van dat jaar afstaan aan de grote keizerin van Zoemtropolis. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen?

Cast: Coen en Sander, Ilse Warringa, Olcay Gulsen
Regisseur: Noel Cleary, Sergio Delfino
Duur: 84 Minuten
Genre: Animatie Familiefilm

Te zien in: Quatro Cinema Heerlen, VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht, Lumière Maastricht, DOK6 Panningen, Luxor Reuver, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen, City Cinema Venlo, Gotcha Weert

Ralph Breaks The Internet (NL)

In de nieuwste animatiefilm van Disney Ralph Breaks the Internet gaan buitenbeentjes Ralph en Vanellope 'letterlijk' het internet op en surfen ze van het ene spannende en komische avontuur naar het volgende, maar is hun vriendschap wel bestand tegen de druk van deze dynamische digitale wereld? Of raakt Ralph zijn beste vriend Vanellope kwijt?

Cast: Anouk Maas, Frank Lammers, Georgina Verbaan, Michiel Veenstra
Regisseur: Phil Johnston, Rich Moore
Duur: 112 Minuten
Genre: Animatie Familiefilm

Te zien in: VUE Kerkrade, Luxor Reuver, Foroxity Sittard-Geleen, City Cinema Venlo

Stan & Ollie

Stan & Ollie vertelt het waargebeurde verhaal van ’s werelds en Hollywoods bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Steve Coogan en John C. Reilly hebben de eer de rollen van deze legendarische iconen te mogen vertolken. Met hun hoogtijdagen ver achter zich, plannen Stan & Ollie een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland. Ondanks de hoge druk en de hectische planning, maar met de steun van hun lieftallige vrouwen Lucille (Shirley Henderson) en Ida (Nina Arianda) – een duo act en sich – herontdekken ze de liefde voor het optreden en voor elkaar wanneer ze de harten van hun publiek opnieuw proberen te stelen met hun komische acts. Stan & Olllie is het hartverwarmende verhaal over wat het spectaculaire afscheidstournee van het duo had moeten worden.

Cast: Steve Coogan, John C. Reilly, Shirley Henderson, Nina Arianda
Regisseur: Jon S. Baird
Duur: 98 minuten

Te zien in: Luxor Reuver, City Cinema Venlo

The Favourite

Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail. Al snel veranderen de dynamieken tussen de vrouwen en pogen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis.

Cast: Emma Stone, Nicholas Hoult, Olivia Colman, Rachel Weisz
Regisseur: Yorgos Lanthimos
Duur: 120 Minuten
Genre: Drama

Te zien in: VUE Kerkrade, Lumière Maastricht

The Prodigy

Wanneer haar jonge zoon Miles zich steeds merkwaardiger gaat gedragen, begint Sarah te vermoeden dat hij wordt bezeten door iets bovennatuurlijks. De verontrustende gebeurtenissen dwingen haar om haar verleden onder ogen te zien waarbij de grens tussen waan en werkelijkheid steeds vager wordt.

Cast: Jackson Robert Scott, Peter Mooney, Taylor Schilling
Regisseur: Nicholas McCarthy
Duur: 92 Minuten
Genre: Horror

Te zien in: VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht, Pathe Maastricht, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen, City Cinema Venlo, Gotcha Weert

Vals (NL)

De vriendinnen Kim, Abby, Feline en nieuwkomer Pippa besluiten hun laatste vrije dagen voor het eindexamen door te brengen in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Wat een gezellig meidenweekend had moeten worden, verandert al gauw in een drama. Weten de meiden eigenlijk wel alles van elkaar en hoeveel valsheid kan een vriendschap verdragen?

Cast: Abbey Hoes, Holly Mae Brood, Niek Roozen, Olivia Lonsdale, Romy Gevers, Shahine El Hamus, Thijs Boermans
Regisseur: Dennis Bots
Duur: 97 Minuten
Genre: Jeugd Thriller

Te zien in: Quatro Cinema Heerlen, Euroscoop Maastricht, Pathé Maastricht, Luxor Reuver, City Cinema Venlo, Gotcha Weert

Verliefd op Cuba (NL)

Loes (Susan Visser) is na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde verloren. Wanneer haar dochter Maartje (Abbey Hoes) besluit te trouwen met een Cubaan (Rolf Sanchez) vliegt ze direct naar het Caribische eiland.

Cast: Abbey Hoes, Barbara Sloesen, Jan Kooijman, Niek Roozen, Susan Visser
Regisseur: Johan Nijenhuis
Duur: 107 Minuten
Genre: Romantische Komedie

Te zien in: Quatro Cinema Heerlen, VUE Kerkrade, Euroscoop Maastricht, Pathe Maastricht, DOK6 Panningen, Luxor Reuver, Foroxity Roermond, Foroxity Sittard-Geleen, City Cinema Venlo, Gotcha Weert

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje

Noteer deze alvast in je agenda De beste tips van onze redactie

Back to Top