Skip to Content Skip to Index Page
Safari Speurtocht

Safari Speurtocht

Jonge speurders gezocht! De Domijnen kan in de zomervakantie de hulp van jonge speurders goed gebruiken. In en rondom het centrum van Sittard liggen scherven verborgen. Ga op zoek naar oude en zeldzame scherven met de Safari Speurtocht.

Op een aantal bijzondere plekken in en rondom het centrum van Sittard liggen scherven verborgen. Zijn ze oud? Zeldzaam? Horen ze misschien zelfs in een vitrine in het museum? Tijdens de zomervakantie kan De Domijnen de hulp van jonge speurders goed gebruiken. Heb jij zin om met een schep en een step scherven te zoeken in Sittard? Kom dan tijdens je grote vakantie naar Erfgoedcentrum De Domijnen en ga op ‘Scherven Safari’.

De Safari begint en eindigt in de tentoonstelling ‘Scherven brengen geluk’. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van bijna 10.000 Romeinse scherven die door archeologen zijn opgegraven in Sittard en door de Werkgroep archeologie Sittard zijn genummerd, gesorteerd en aan elkaar zijn gepuzzeld. Weet jij hoe je oude scherven kunt herkennen, ga dan samen met je familie op pad om ze te zoeken. Je krijgt een routebeschrijving mee, een schep én een step (of je neemt je eigen step mee). Je rijdt of loopt onder andere over delen van de oude stadswal, door geheime tuinen en langs Fort Sanderbout. Op een aantal locaties ga je op zoek naar scherven die je samen met de informatie die je onderweg ontdekt, mee terug neemt naar het museum. Alle scherven gevonden? Kom dan terug naar het Erfgoedcentrum om te kijken of scherven inderdaad geluk brengen.

Praktische informatie
Voor wie: voor kinderen van circa 7 t/m 10 jaar.
Wanneer: 11 jul t/m 30 aug (wo en za-zo, van 11.00 tot 17.00 uur).
Reserveren is gewenst via erfgoedcentrum@dedomijnen.nl

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...