Skip to Content Skip to Index Page
Steengoed met LEGO™

Steengoed met LEGO™

Iedereen kent wel de bekende plastic blokjes van LEGO. Wie heeft er niet mee gespeeld en gebouwd? Tijdens de zomervakantie kun je met Mad Science nog meer leren bouwen, zoals voertuigen, machines en zelfs hoe je een kermis kunt maken van LEGO. Wie wil dat nou niet?!

Ontdekken wordt pas echt leuk met de workshops Steengoed bij Bibliocenter Weert. In de zomervakantie kun je 6 weken lang op donderdagochtend aan de slag met LEGO. Wie had gedacht dat met LEGO™ bouwen ook heel leerzaam kon zijn! De kosten bedragen € 9,50 per workshop, inclusief een goodie voor thuis en een take-home kaart. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek.

Steengoed is een programma van Mad Science waarbij bouwen en ontwerpen met LEGO™ voorop staat. Ontdekken wordt pas echt leuk met de workshops Steengoed, want je werkt iedere workshop aan een cool LEGO™ bouwproject.

Maak bijvoorbeeld een ruimtestation dat gekoppeld kan worden, ontdek de techniek van een pretpark en bouw een zweefmolen. Ontwerp een drijvende boot en onderzoek hoe je een stabiele toren kan maken.

Zes weken lang kun je je uitleven. Deze 6 donderdagochtenden hebben de volgende thema's:

  • Machines - 16 juli
  • Torens - 23 juli
  • Kermis - 30 juli
  • Dieren - 6 augustus
  • Ruimte - 13 augustus
  • Voertuigen - 20 augustus

Deze zomerworkshops zijn voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar en worden verzorgd door Mad Science.

Voor de ouders
In verband met de Coronamaatregelen is het niet toegestaan dat ouders aanwezig zijn bij de LEGO™ workshops. Er kan wel gebruik worden gemaakt van de bibliotheek voorzieningen: rustig een krantje lezen onder het genot van een kopje koffie. (Deze voorzieningen gaan vanaf 1 juli open).

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...