Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Vergeten Dieren en Verloren Zaken 6+

Kinderen & Jeugd

De wereld die kinderen kennen vanuit tv en games wordt tot leven gebracht op het podium. Het gaat over dingen die er eerst zijn en dan verdwijnen. 

Duda Paiva
vertelt in Vermiste Dieren en andere eigenaardige zaken een serieus grappig verhaal. Over dingen die er eerst zijn en dan verdwijnen. Je hebt het zelf ook vast al eens meegemaakt met je favoriete knuffel. Of met dat ene mooie liedje in je hoofd. Het ene moment heb je het nog, het volgende moment is het weg. Om veel later, onverwacht weer even op te poppen uit het niets. Waar blijven de dingen als ze weg zijn?

In dit verhaal heeft mijnheer Ut dingen die hij wil houden. Dingen waarvoor buiten zijn winkel geen plaats meer is: een knorrige vleesetende plant, de allerlaatste buidelwolf en een echte dodo. Maar die waren toch uitgestorven? Mijnheer Ut kan zich een leven zonder deze vermiste dieren niet voorstellen, alleen… alleen is er ook mevrouw Caterpillar en zij gelooft niet in bewaren. Zij gelooft in opgeruimd staat netjes…

Duda Paiva weet de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games zo op het podium te zetten dat deze bijna echt wordt. Vermiste Dieren en andere eigenaardige zaken is de vierde voorstelling van het gezelschap, naar een idee van Tim Velraeds. Hij is gefascineerd door dieren die er niet meer zijn, zoals de Dodo. De magische schuimrubberen wereld van Duda Paiva Company is dé ultieme plek om die dieren en andere vergeten zaken weer even tot leven te brengen.

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Credits:
Regie: Duda Paiva
Spel: Tim Velraeds, Cat Smits
Dramaturgie: Kim Kooiman
Poppen: André Mello, Duda Paiva
Soundscape: Wilco Alkema
Lichtontwerp: Mark Verhoef
Decor: Daniel Patijn i.s.m. Tim Velraeds

In de pers
Over De Sprookjeskoningin: ‘Dit is echt leuk eng.’
Monsters kreeg ★★★★ in de Volkskrant en Theaterkrant

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...