Skip to Content Skip to Index Page
Kinderworkshop

Kinderworkshop

In het kader van thema's als duurzaamheid, natuur, vervuiling en vergankelijkheid, heeft Dorieke Schreurs een workshop rondom Oerverf ontwikkeld. Dit betekent dat de kinderen kunst gaan maken met zelfgemaakte verf op basis van natuurlijke materialen. Dit sluit aan bij haar werk als beeldend kunstenaar en onderzoeker, waarbij de focus ligt op duurzaamheid en cradle-to-cradle werken.

De kinderen worden in deze workshop uitgedaagd om hun eigen verf te gaan maken van natuurlijke materialen uit hun eigen omgeving. Denk hierbij o.a. aan löss en mergel. Ze leren ook het verschil tussen het gebruik van onschadelijke materialen (natuurverf) en vervuilende materialen.

Aan de hand van een korte instructie gaan de kinderen (groepsgewijs of individueel) aan de slag om hun eigen verf te maken. Deze verf gaan ze vervolgens uitproberen. De nadruk bij deze workshop ligt echter op het proces van verf maken; niet op het beeldende resultaat.

Geef de kinderen oude kleding of een schilderschort mee.

De workshop vindt plaats in de studio van D'O studio-gallery. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...