Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Reizen in de Ruimte

Kinderen & Jeugd

NASA maakt met de Artemis 1-missie plannen om over vijf jaar opnieuw op de maan te landen, bedrijven als SpaceX richten hun pijlen nog wat verder en willen naar Mars… 50 jaar nadat de eerste mens voet op de maan heeft gezet, blijft de ruimte ons lokken.

Wat er allemaal komt kijken bij het voorbereiden van een reis naar het ruimte, de ruimtereis zelf en het leven op een andere planeet ontdekken bezoekers in Continium discovery center in Kerkrade in de expositie Reizen in de Ruimte.

De voorbereidingen voor de reis naar een andere planeet beginnen al op aarde. Zo moet je als ruimtereiziger erg fit zijn om de reis aan te kunnen. Bezoekers aan de nieuwe expositie testen hun fitheid op een fitnessparcours. Ook een goede reactiesnelheid is cruciaal voor een veilige reis door het heelal, die test je tegen een andere bezoeker in een spel: wie is het snelst?

Heb je alle tests doorstaan? Dan ben je klaar om te gaan reizen in de ruimte. Koppel de capsule aan het ruimtestation en neem een kijkje in dit 'huis in de ruimte'. Bezoekers ontdekken bijvoorbeeld hoe astronauten slapen (tipje van de sluier: een kussen is niet nodig, want je hoofd zweeft) en hoe ze naar de wc gaan. Werp ook een blik vanuit het station: zie je de aarde of zweven we net aan de achterkant en kijk je het heelal in?

Als we willen gaan leven op een andere planeet, dan moet op zo'n planeet in ieder geval water te vinden zijn. Maar we hebben natuurlijk ook voedsel nodig. Kun je planten verbouwen op een planeet als Mars? Wetenschappers onderzoeken bijvoorbeeld of regenwormen kunnen overleven in de bodem van Mars. In de expositie speur je dan ook naar wormen in de rode grond van deze planeet. Of zijn er andere oplossingen en moeten we onze groenten verticaal gaan kweken of in een aquaponics-systeem?

De expositie Reizen in de Ruimte is vanaf 21 september 2019 te bezoeken in Continium. Bij een bezoek aan de expositie tussen 21 september en 21 december 2019 is, in verband met de vernieuwing van de vaste presentatie Explore Zone van Continium, een ticket voor de 3D-films Journey to Space of Fly me to the Moon inbegrepen..

Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...