Skip to Content Skip to Index Page
Coole collegereeks over het menselijk lichaam!

Coole collegereeks over het menselijk lichaam!

Wil je weten hoe DNA werkt, waar angst zit in je lichaam en hoe je slim wordt van eten? Discovery Museum organiseert dit najaar een collegereeks voor kinderen. Samen met wetenschappers gaan we op expeditie door het lichaam en leren we over angst, DNA en de relatie tussen voeding en je hersenen.

3 oktober 2021 – 14:00 - Hoe werkt DNA?
De cellen in ons lichaam bevatten DNA, een code die bepaalt hoe ons lichaam is opgebouwd. Maar wat is DNA precies? Dr. Ir. Marc van Mil, universitair hoofddocent biomedische genetica, neemt je mee in de wondere wereld van onze genen!

10 oktober 2021 – 14:00 - Waar zit angst in je lichaam?
Iedereen is wel eens bang. Voor een grote spin, een belangrijke test of voor monsters onder je bed. Maar wat is bang zijn eigenlijk? Waar zit dat dan in je lichaam? Psycholoog Ellin Simon neemt je mee in de bijzondere wereld van angst, bij kinderen én bij volwassenen. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn voor een saai college.

17 oktober 2021 – 14:00 - Hoe word je slim van eten?
Is het belangrijk om te ontbijten? En waarom moet je eigenlijk wél kauwgom kauwen in de klas? In dit college neemt Renate de Groot, professor aan de Open Universiteit op het gebied van ‘Biopsychologie van Leren’ je mee in de wondere wereld van voeding en je hersenen. Na het college ga je aan de slag met een leuke workshop.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...