Skip to Content Skip to Index Page
Museum De Domijnen Presenteert II: Mens en dier

Museum De Domijnen Presenteert II: Mens en dier

De Domijnen is zeer verheugd over de samenwerking met CC Maasmechelen die heeft geresulteerd in deze tentoonstelling. De gastcuratoren, Herman Maes en Marc Milissen, hebben deze tentoonstelling met een frisse blik samengesteld uit de Collectie Sittard-Geleen.

Het geeft onze bezoekers een mooi overzicht van tientallen jaren verzamelen van werk van bekende en minder bekende kunstenaars. Je ziet in deze tentoonstelling een fractie van de Collectie-Sittard-Geleen, een collectie die bestaat uit ruim 1000 kunstwerken.

De Domijnen te Sittard realiseert al jarenlang opvallende en internationale tentoonstellingen. Scherpe artistieke keuzes, gecombineerd met een structureel aankoopbeleid, resulteerden in een gerenommeerde kunstcollectie. De collectie heeft een voorliefde voor figuratie en bevat volgens de curatoren razend actuele thema's zoals: agressie, klimaatkwesties, sociale conflicten, persoonlijke en maatschappelijke trauma's, feminisme, sociale ongelijkheid, seksuele taboes en minderheidsculturen.

Herman Maes en Marc Milissen kozen schilderijen, foto's, video's, tekeningen, installaties en beeldhouwwerken die een kritische blik werpen op de wereld van vandaag. Werken die over de mens gaan, over het dier, en over de relatie tussen deze twee. De tentoonstelling plaatst een 50-tal werken naast en tegenover elkaar. Zo vertelt de expositie de toeschouwer het verhaal van onze wereld en onthult ze de manier waarop de kunstenaar omgaat met die actualiteit.

Museum de Domijnen is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...