Skip to Content Skip to Index Page
Scherven brengen geluk

Scherven brengen geluk

Van Puzzelen tot Citizen Science project 2016 – 2019

De Werkgroep Archeologie Sittard is in de gemeente Sittard-Geleen een actieve werkgroep. Het bedrijf dat de opgravingen verrichtte heeft deze werkgroep benaderd om voor een publicatie het Romeinse materiaal te bekijken op passende scherven, zodat er mooi fotomateriaal bij de publicatie zou zijn. De werkgroep archeologie heeft onder aanvoering van de gemeentelijk archeoloog dit karwei op zich genomen. In november 2016 is het project van start gegaan.

De werkzaamheden bestonden uit het nummeren, sorteren, puzzelen en plakken van de scherven. Het gaat in totaal om 7.000 tot 10.000 scherven. Het project heeft behalve leden van de werkgroep archeologie ook vrijwilligers aangetrokken en heeft zich ontwikkeld tot een soort Citizen Science project, waarbij belangstellende burgers zich inzetten voor de wetenschap. Het enthousiasme van de vrijwilligers en hun fascinatie om in contact te zijn met echt historisch materiaal en bij te dragen aan de kennis van vroeger is een belangrijke motor in het project.

Door een provinciale subsidie was het mogelijk om een aardewerkspecialist een wetenschappelijke studie te laten verrichten die de basis is voor de tentoonstelling.

Het Erfgoedcentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...