Skip to Content Skip to Index Page
Conversations #2

Conversations #2

In deze solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Chaim van Luit wordt als een archeoloog laag voor laag het leven van Jo Eyck onthult. Conversations #2 is te bekijken in het kasteel van Wijlre. Hier komt hedendaagse kunst en architectuur samen met cultureel erfgoed. 

In de tentoonstelling Conversations #2 onthult Chaim van Luit als een archeoloog laag voor laag verschillende herinneringen, anekdotes en verhalen van Jo Eyck. Hij verweeft deze op directe of indirecte wijze met zijn eigen werk. Het startpunt voor de tentoonstelling vormt de kinderkamer van Jo Eyck. Hier heeft hij tijdens een langdurig ziekbed vele uren voor het raam doorbracht. In deze periode heeft hij leren kijken, waarmee de basis is gelegd voor de wijze waarop hij zijn leven heeft ingericht met kunst en natuur.

Chaim van Luit vertaalt de kinderkamer van Jo Eyck naar een installatie op de begane grond in het Koetshuis. Een selectie werken wordt in en om dit bouwwerk getoond. De objecten van Van Luit in de tentoonstelling tonen het verband tussen heden en verleden en gaan in op de elementen uit de gesprekken tussen Eyck en Van Luit.

Over buitenplaats Kasteel Wijlre
Kasteel Wijlre is een buitenplaats voor cultuur en landschap. Op de buitenplaats komen hedendaagse kunst en architectuur samen met cultureel erfgoed en natuur, en zijn vijf eeuwen met elkaar verweven.

In de circa 3 hectare grote tuin kunnen bezoekers op voldoende afstand van elkaar iets eten en drinken. De buitenplaats zorgt op reservering voor gevulde picknickmanden, high tea- of borrelpakketten. De arrangementen zijn inclusief entreeticket, servies, bestek, een kleedje en kussens.

Openingstijden: donderdag t/m zondag, 11:00-17:00 u.

Zie www.kasteelwijlre.nl voor meer informatie.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...