Skip to Content Skip to Index Page
Letterheads

Letterheads

Portretten en ouderwetse afwrijfletters uit de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw. Het lijkt een onwaarschijnlijke combinatie, maar kunstenaar Huub Smits weet deze twee elementen samen te voegen tot uiterst verrassende en prachtige kunstwerken! In de bijzondere sfeer van Boekhandel Dominicanen komen ze mooi tot hun recht.

Een groot oog trekt je diep de kerk in. Laat dat nou precies de bedoeling van de kunstenaar zijn! Huub Smits hierover: "Fantastisch om op deze bijzondere locatie te kunnen exposeren. Dit opgeblazen detail van mijn typografische portret Charley type 1 kijkt je als een eigentijdse versie van het Alziend Oog bijna overal vanuit de kerk aan."

Eén voor één wrijft Smits letters op papier. Zorgvuldig bewaarde afwrijfletters uit de jaren '70 en '80 uit de reclamestudio van zijn vader. Het begint met Jheronimus Bosch. Later krijgen zelfportretten van Vincent van Gogh, Rembrandt en Charley Toorop op deze wijze een « TypeFace ».

Er ontstaat een hele collectie art prints. Handgemaakte limited edition zeefdrukken, een houtdruk, riso print. Maar ook kleine prints, ingelijst of als luxe ansichtkaart. En niet te vergeten de ruim vertegenwoordigde Gold Prints, met goudfolie letters en in vele kleuren te zien en verkrijgbaar. Toyobo ets Rembrandt type 2 haalde in 2019 in twee Rembrandtjaar-kunstwedstrijden de eindexposities. De aankoop door o.m. diverse juryleden maakt dat nog maar enkele werken van de beperkte oplage in Maastricht zijn.

Huub Smits (NL, Nijmegen, 1967) is een zelfstandig foto- en typografisch beeldmaker onder de naam fototypo. Op zijn website vind je meer informatie over de kunstenaar en zijn werk, of kijk eens op Instagram

Boekhandel Dominicanen is geopend op maandag van 10.00-18.00 uur, op dinsdag, woensdag, vrijdag & zaterdag van 9.00-18.00 uur, op donderdag van 9.00-21.00 uur en op zondag van 12.00-18.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...