Skip to Content Skip to Index Page
Schilderijenexpositie

Schilderijenexpositie

Na zijn opleiding Leraar Tekenen, besloot Patrick Voncken wat anders te gaan doen. Tekenen en schilderen is wel altijd zijn grote passie gebleven. In 2005 exposeerde hij in de Appelgaard in Margraten, in 2015 en 2017 in de Kunstcarrousel van de Gemeente Eijsden-Margraten.

Het thema van zijn werk is vaak dichtbij. Hij woont in een landschap, dat door fruitteelt gekleurd wordt. Een landschap dat steeds verandert. Hoogstambomen en lange ladders verdwijnen en komen weer terug. De rijen laagstamboompjes lijken steeds meer te wijken. Soms verschijnen er weer dieren onder fruitbomen. Ook de natuur zelf laat verandering zien, ieder seizoen, zoals de klaprozen in zijn eigen tuin.

Op papier iets behouden, wat zal veranderen. Zijn stijl is niet fotografisch, maar een zoektocht naar bezieling in kleur en textuur van pastelkrijt, aquarel en olieverf in zijn eigen handen.

De expositie is te zien van 1 juli t/m 26 september 2020. De Heuvelland bibliotheek is geopend op maandag, woensdag & vrijdag van 14.00-17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...